ulei de macadamia

Ulei de macadamia si avantajele sale

Macadamia este o planta exotica foarte apreciata in industria cosmetica, in primul rand datorita numeroaselor avantaje pe care le are asupra pielii si asupra parului. Provenit din Australia, acest arbore a ajuns sa fie cultivat in mai multe locuri de pe lume si sa fie extrem de apreciat. In principiu, modul de utilizare a acestei plante este sub forma de ulei, care poate sa fie folosit in combinatie cu alte uleiuri si se gaseste deseori in produsele cosmetice de pe piata.
In compozitia uleiului de macadamia putem sa gasim acizi naturali, anti oxidanti, acid oleic, palmitoleic si pamitic, dar si numeroase vitamine.

Avantajele acestui ulei pentru piele

Avantajele oferite pielii sunt cel mai bine conturate atunci cand vine vorba despre uleiul de macadamia. In primul rand, descoperim un ulei cu proprietati hidratante foarte puternice. Daca ai ten gras sau uscat, acest ulei te poate ajuta sa ii redai elasticitatea.
Actiunea sa este in profunzime, ceea ce ajuta pielea sa se hraneasca foarte usor si sa evite procesul de imbatranire.
Chiar si cei care au probleme legate de diverse taieturi sau leziuni pot beneficia de pe urma uleiului de macadamia, acesta refacand pielea destul de rapid.
Nu in ultimul rand, acest ulei are un factor de protectie solara foarte bun, asadar, poate sa fie folosit cu succes pe plaja, cu scopul de a obtine un bronz cat mai echilibrat.

Avantajele pentru par

Fiind absorbit cu usurinta de piele, uleiul de macadamia este folosit si pentru diverse masti de par. Efectele sale asupra podoabei capilare sunt destul de multe si evidente. In primul rand, ajuta la prevenirea caderii parului, insa poate sa rezolve si problema unui par gras, oferind un aspect deosebit firului de par. Pentru un efect cat mai puternic, acesta trebuie sa fie aplicat pe par cu 30 de minute inainte de spalare, nefiind nevoie de mai mult de cateva picaturi.

ulei de macadamia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *