Ce atasamente pentru excavatoare sunt folosite in demolari?

Exista multe cladiri vechi, neutilizabile din cauza gradului de degradare, care sunt construite pe pamanturi extrem de valoroase. Pentru a valorifica aceste cladiri, cel mai adesea se apeleaza la demolare.

In foarte multe cazuri, demolarea este un proces complex, care trebuie sa tina cont de o multime de elemente din jurul cladirii si de sub cladire, dar si de impactul pe care il are asupra oamenilor din jur. Tocmai de aceea, trebuie sa se aleaga cu atentie modul in care urmeaza sa fie facuta demolarea.

Desi majoritatea oamenilor se gandesc la bilele de demolare care distrug cladirile prin filme sau la explozibili, cea mai utilizata varianta este cea cu excavatorul. Un astfel de utilaj ofera control si siguranta in utilizare, este ieftin de folosit si are capacitatea de a folosi mai multe atasamente, in functie de modul in care se doreste sa se faca demolarea.

Care sunt atasamentele folosite pentru demolarea unei cladiri?

  1. Pulverizatorul. Este o unealta cu ajutorul careia se sparge structura din beton armat si se pot taia stalpii din metal, tevile, cauciucurile si alte materiale. Este extrem de eficient, insa are un cost destul de mare.
  2. Piconul. Este un atasament sub forma de ciocan, care are scopul de a sparge betonul armat, asfaltul, bolovanii sau alte materiale.
  3. Cupa. Cupa excavatorului nu este folosita la distrugerea cladirii, insa este folosita pentru manipularea materialelor obtinute dupa ce piconul sau pulverizatorul si-au facut treaba.
  4. Multiprocesoarele. Sunt atasamente extrem de interesante si eficiente. Acestea sunt robuste si sunt gandite in asa fel incat sa contribuie atat la procesul de demolare, cat si la procesul de manipulare si reciclare. Practic, nu va mai fi nevoie de schimbarea atasamentului, ci doar de schimbarea falcilor;
  5. Foarfeca. Este un atasament folosit doar in momentul in care armatura cladirii este una foarte rezistenta. Cu ajutorul foarfecii se pot taia rapid elementele din metal, facand demolarea un proces destul de simplu.

Dupa demolare, este bine sa se foloseasca o cupa de sortare, care poate sa separe materialul umed de materialul uscat sau rocile mari de pietris si nisip.

Lasă un răspuns