Ce implica o casatorie de lunga durata

casatorie

Este tot mai greu ca o casatorie sa reziste foarte mult timp. Trebuie sa se implice foarte mult ambii parteneri, sa lase de la fiecare, sa se asculte si sa comunice.

In acelasi timp, o casatorie de lunga durata are un impact foarte mare asupra psihicului oricarei persoane. Studiile efectuate de specialistii din Statele Unite ale Americii au aratat ceea ce inseamna un mariaj de lunga durata.

Se pare ca un cuplu care este impreuna de mai bine de 20 de ani au similaritati extraordinare. Spre exemplu, ambii parteneri au acelasi nivel de colesterol, aceeasi stare de sanatate a rinichilor si chiar prezinta riscuri la aceelasi boli cum ar fi dementa sau bolile de inima.

Daca un cuplu traieste in armonie o perioada lunga de timp, riscurile la care sunt predispusi sunt reduse semnificativ. Cu alte cuvinte daca cei doi nu au trait in stres, ba din contra in armonie perfecta, riscul ca cei doi sa se imbolnaveasca de dementa sau de boli cardiovasculare este mult mai mic.

Starea de sanatate este tratata in mod individual chiar daca oamenii traiesc impreuna zeci de ani, insa cu toate acestea ei au mai multe asemanari din punct de vedere al sanatatii. Acest lucru se datoreaza faptului ca cei doi membri ai cuplului se influenteaza foarte mult unul pe altul.

casatorie

 

 

Lasă un răspuns