Greseli in igiena orala

periajul dintilor

Igiena orala este foarte importanta. Dintii trebuie sa fie mereu ingrijiti, albi si curati. Deseori facem unele greseli fara sa ne dam seama. Astazi va prezentam unele dintre ele si cu aceasta ocazie va veti da seama daca si voi mai faceti aceste greseli.

Daca tineti cont de cateva aspecte, puteti sa va ingrijiti dantura acasa cu foarte mare usurinta. Poti evita astfel aparitia afectiunilor dentare.

Una dintre greselile des intalnite este aceea de a nu folosi corect ata dentara. Aceasta este foarte de ajutor pentru intreaga procedura de curatare a dintilor. Te ajuta sa elimini orice rest de mancare, mai ales pe cele pe care nu poti sa le elimini cu ajutorul periajului. Ata dentara se foloseste utilizand miscari in zig-zag. Resturile alimnetare nu trebuie sa fie scoase prin miscari bruste pentru ca gingia ta risca sa fie ranita.

Periajul prea tare al dintilor dauneaza. Daca procedezi in acest fel crezand ca iti vei curata foarte bine dantura, gresesti. Periajul accentuat al dintilor duce la sensibilizarea dintilor si a gingiei. Trebuie sa faci miscari fine, la suprafata dintillor, de sus in jos, fara prea multa presiune.

Desi crezi ca este bine sa te speli pe dinti imediat dupa ce ai mancat, nu este chiar asa. Stomatologii spun ca este bine sa te speli dupa o jumatate de ora pentru ca acizii si zaharul din alimente slabesc stratul protector al dintilor, iar spalandu-te imediat dupa masa, le slabesti smaltul.

periajul dintilor

Lasă un răspuns