Locuri de vizitat in 2016: Mexico City

Când Papa Francisc vizitează Mexico City luna viitoare, el ii va trage pe credincioșii din întreaga țară. Capitala mexicană, însă, atrage de obicei pelerini de altă natură: turiștii ce caută unele dintre cele mai interesante bucatarii din lume, muzee si un design care te lasa cu gura cascata. Cum tineri din întreaga America Latină și Spania vor umple orașul, și peso-ul mexican ajungand  minime record fata de dolar, orașul acesta splendid va radia de energie.

O metropolă care le are pe toate:

 Overview of Mexico City

Desigur, nu există nici un loc mai interesant pentru a mânca: Enrique Olvera, care a reinventat bucătăria mexicană la Pujol, a inspirat o generație de restaurante în urma lui; deschideri recente includ Fonda Fina în La Roma și Fonda Mayora în apropiere de Condesa.

mexico-city-eco-sculpture

Fani ai arhitecturii si gesign-ului isi pot deschide apetitul pentru cumparaturi cu produse de la studiouri precum David Pompa și Lagos del Mundo sau pentru machete de la Carla Fernández. Iubitorii de fotografie au două noi destinații:  FotoMuseo Cuatro Caminos și recent renovatul Centro de la Imagen.

mexico_city_guide_mexico

Dar, a cunoaște orașul, înseamnă sa intri in contact cu coloniile sale. În umbra a Paseo de la Reforma, marele bulevard al orașului, Colonia Cuauhtemoc, cheamă oamenii de afaceri și turiști deopotrivă, Carlota Hotel cu noul sau design, sau un număr în creștere de restaurante. Multe alte zone cer o explorare mai intima. Puteți să vă plimbați pe langa vilele in stil francez din secolul al 19-lea de pe La Roma sau sa va  întorceti pe Parque México în Condesa.

mexico city crowded

Desigur, există locuri pe care nu ar trebui să te plimbi pe jos dar orasul este mult mai sigur decât a fost în anii 90. iar serviciile de taxi, precum Uber si Yaxi fac deplasarea prin oras mult mai confortabila. Este, de asemenea, mai ușor de ajuns in mexic cu avionul: vara, Aeromexico, JetBlue și American Airlines cresc numaru de zboruri.

Mexico-City_0213

Și dacă ești obosit, poti vizita Futura CDMX, un model din Districtul Federal la scară, care urmează să se deschidă în curând – cel mai recent subiect de mândrie într-un oraș in plina dezvoltare.

Lasă un răspuns