Lucruri pe care nu ai voie să le uiți acasă când pornești cu bebe la mare

bebe la mare

E de la sine înțeles că, dacă vrem să avemo vacanță liniștită și relaxantă pentru toți membrii familiei, ar fi bine să ținem cont de preferințele și nevoile fiecăruia. În rândurile ce urmează, vom discuta despre necesitățile celui mai mic membru al familiei, mai ales dacă acesta vine cu voi pentru prima oară la plajă.

Așadar, iată câteva momente de care să te îngrijești înainte de a porni la drum:

Scutece suficiente.Dacă sunteţi tentaţi să credeţi că la plajă bebe poate să stea şi fără scutec, e bine să vă mai gândiţi la asta. Pe parcursul timpului petrecut acolo cel mic îşi va face nevoile nu o dată, aşa că este foarte important să aibă un scutec pus. Iar pentru mersul în apă s-au inventat scutecele pentru înot, foarte bune şi practice. Tot aici, nu uitaţi să aveţi la îndemnă şerveţele umede, cu care să îl ştergeţi pe bebe în zonele în care se murdăreşte. O oliţă portabilă este şi ea foarte bună, dacă vă aflaţi la capitolul în care cel mic renunţă la scutece.

Despre jucării, pălării, câteva prosoape, o umbrelă și hăinuțe corespunzătoare situației nu vom vorbi foarte mult, deoarece nimeni nu pornește la drum fără un minim generos din aceste lucruri.

Mâncare și gustări.Fie că vorbim despre fructe de sezon, batoane cu cereale, alune, nuci şi seminţe sau borcănaşe cu iaurt, toate sunt ideale pentru consumat pe plajă. Pe lângă faptul că sunt niște gustări sănătoase, acestea sunt și comod de transportat.

Papucei și costum de plajă. Dacă nisipul are şi nişte pietricele prin el, nişte papuci de plajă îi vor fi de mare ajutor celui mic, până se va obişnui. Iar costumul de baie are şi el rolul de a mai ţine la distanţă efectele nedorite ale razelor de soare. Recomandabil e să optați pentru un model care să acopere cât mai mult corpul bebelușului.

Nici fără crema de protecție solară pentru bebelușinu vă puteți porni de acasă, e cert. Alegeţi o cremă care să aibă în compoziţie cât mai puţine produse chimice şi conservanţi, ideal ar fi să nu aibă din astea deloc. Dacă reușiți să faceți rost de produse organice, iar copilul le tolerează ușor, e minunat.

Un spray care să ţină la distanţă insectele, la fel, este foarte util când ajungeţi cu bebe la mare. Acolo pot fi nu doar clasicii ţânţari, ci şi musculiţe antipatice, care nu îi vor oferi prea multă liniște celui mic.

În sfârșit, când porniți cu bebe la mare, apapotabilă nu ar trebui să lipsească din nicio geantă de plajă. Şi reţineţi, apă, nu sucuri dulci, care sunt pline de zahăr, nesănătoase şi nici nu astâmpără setea. O bună hidratare a bebelușului va avea enorme beneficii asupra sănătății și bunei sale dispoziții.

Lasă un răspuns