Renovarea casei pentru un aspect inedit

Renovarea casei pentru un aspect inedit

Unele pareri sustin ca este mai simplu sa construiesti o casa de la zero, decat sa renovezi una existenta. Prin contruirea unei case, ai ocazia de a face de la inceput totul asa cum vrei, sa o amenajezi intr-un stil modern de la prima etapa, sa o zugravesti cum iti doresti. Atunci cand construiesti o casa de la zero, faci totul asa cum iti doresti, fara sa fie necesar sa spargi pereti, sa schimbi culoarea zugravelii si alte modificari. Insa cu putina inspiratie, renovarea casei batranesti o poate transforma in casa visurilor tale.

In plus, renovarea casei presupune costuri mult mai mici decat construirea unei case noi. Cu ajutorul unui arhitect profesionist, poti sa transformi o casa veche intr-o casa de vis, cu adevarat moderna si extraordinara. Insa pentru aceasta, trebuie sa gasesti arhitectul potrivit si sa vii cu cateva idei deosebite, pentru ca arhitectul sa inteleaga ceea ce iti doresti, iar rezultatul final sa fie pe masura asteptarilor tale.

Transformarea unei case vechi

Pentru inceput, atunci cand ai in plan renovarea casei, trebuie sa reconfigurezi spatiul. In cazul in care vrei sa renovezi o casa batraneasca pentru a o transforma in una moderna, sunt necesare cateva modificari. S-ar putea sa fie nevoie ca unii pereti sa fie sparti pentru a mari spatiul. Acest lucru pare dificil, insa se rezolva usor, daca ai o exhipa de muncitori profesionisti. Renovarea casei poate implica si adaugarea unor extensii camerelor deja exsitente.

O casa batraneasca poate fi cu usurinta transformata intr-o vila. Pentru aceasta, ai nevoie de o echipa profesionista.

Decoratiuni

Pentru a transform aspectul batranesc al unei case intr-unul chic, modern, poti imbina elemente vechi cu decoratiuni moderne. De exemplu, poti aseza decoratiunile vechi intr-o maniera eleganta, pentru a obtine un aspect minunat.

Daca iti doresti sa oferi un plus de modernism noii tale case, poti opta pentru tapetarea peretilor. Tapetul schimba complet aspectul locuintei, oferindu-i un finisaj spectaculos. Ai grija doar ca tapetul ales sa fie in ton cu restul incaperii, sa se potriveasca cu mobila si sa nu fie prea incarcat din punct de vedere vizual.

In cazul tapetului, trebuie sa ai grija ce model alegi, in functie de spatiul pe care il ai. De exemplu, un tapet cu modele mari va crea impresia de spatiu diminuat. Asadar, este recomandat ca, in special in spatiile reduse, sa alegi un tapet cat mai simplu, care nu este incarcat vizual.

Zugraveala

Atunci cand spatiile sunt mici, trebuie sa te folosesti de diverse trucuri, pentru a oferi un aspect de spatiu larg. De exemplu, este recomandat sa folosesti alb si culori deschise pentru a zugravi incaperile, in special daca acestea sunt mici. Albul si nuantele deschise dau impresia unui spatiu mai mare, in timp ce culorile inchise, diminueaza impresia de spatiu.

Bugetul pentru renovarea casei

Atunci cand te gandesti la renovarea casei, trebuie sa tii cont de suma de care dispui pentru o astfel de lucrare. Cunoscand suma disponibila, vei putea sa te ghidezi si sa decizi ce lucrari iti doresti sa fie realizate pentru renovarea casei. Acest lucru te va ajuta sa stii exact ce ai de facut, pentru a nu risca sa ramai fara fonduri in mijlocul lucrarilor.

Lasă un răspuns