Semineul – alegerea ideala pentru locuinta

Semineul – alegerea ideala pentru locuinta

Cati dintre noi nu au admirat, cel putin o data, un semineu? Fie ca intr-o revista, la televizor, sau chiar la vreo cunostinta, semineul cu siguranta ti-a atras privirile. Te-ai gandit sa iti faci si tu o camera cu semineu, doar ca nu stii cum sa o amenajezi? Si mai ales, nu stii in ce masura semineul necesita o atentie deosebita?

Tipuri de seminee

Inainte de a lua decizia de a intruduce semineul in locuinta ta, trebuie sa te documentezi, pentru a descoperi care semineu este cel mai potrivit pentru tine. Exista diverse tipuri de seminee, precum clasice, moderne, inchise, deschise, cu gaz sau cu lemne. Indiferent de tipul pe care il alegi, va oferi un aspect deosebit camerei. In general, se discuta despre trei tipuri de seminee: rustic, clasic si modern. Chiar daca va fi necesar sa apelezi la o firma specializata pentru a-ti instala semineul, decizia privind modelul iti apartine.

Semineul rustic

Semineul rustic este construit cu spatele la zid, iar in inaltime este continuat printr-o grinda solita din lemn. Acesta ofera incaperii un aspect cu adevarat interesant. Acest tip de semineu are hota de dimensiuni destul de mari. Poate fi utilizat intr-o casa din piatra alba, piatra cioplita sau caramida.

Semineul clasic

Acest tip de semineu este caracterizat prin eleganta si supletea elementelor decorative. Acest semineu pune in evidenta ornamente si decoratiuni precum coloane, blazoane si muluri.

Semineul modern

Modelul modern de semineu este caracterizat prin simplitatea si puritatea formei. Acesta se incadreaza perfect in orice casa cu design modern, contemporan. Este disponibil in diverse forme si culori, precum camine suspendate sau rotunde. In general, semineul modern are un aspect minimalist. Acest tip de semineu a aparut in ultimele decenii, dar a castigat tot mai multa popularitate in ultimii ani.

Alege cel mai potrivit semineu

In general, forma hotei la seminee este dreptunghiulara si are o vatra mai mare, care se imbina cu arhitectura zidului de care se sprijina. Insa daca iti doresti un semineu original, pe care sa nu il mai vezi la nimeni, poti discuta cu un arhitect, pentru a-ti construi un semineu unic. Un arhitect specialist va fi capabil sa vina cu o idee de-a dreptul indrazneata, astfel incat sa realizeze un semineu potrivit personalitatii tale si locuintei.

Iar daca nu te incanta ideea de a discuta cu un arhitect, si crezi ca te pricepi suficient de bine, poti proiecta chiar tu semineul pentru locuinta ta. Lasa-ti imaginatia sa zburde libera, pentru a proiecta semineul care corespunde integral preferintelor tale.

Indiferent de tipul de semineu pe care il alegi, important este ca acesta sa se integreze perfect in incapere. Alege un semineu care se potriveste cu tema camerei respective, pentru a evita crearea unui aspect neplacut, prin discrepanta dintre semineu si camera.

Semineu pe gaz sau pe lemne?

Poate una dintre cele mai importante aspecte in alegerea semineului il reprezinta tipul de combustibil necesar. Astfel, ai de ales intre un semineu pe gaz si unul pe lemne. Semineul pe gaz este recomandat persoanelor mai comode, care prefera sa admire spectacolul flacarilor si lumina intensa, fara a simti inconvenientele unui semineu pe lemne.

Lasă un răspuns