Elemente importante la achizitia unui umidometru cereale

umidometru cereale

Un umidometru cereale este un dispozitiv care poate sa masoare cantitatea de umezeala pe care o au semintele pe care le-ai produs. In functie de cifrele rezultate, poti sti care este destinatia semintelor, poti sti cat sunt de sanatoase si poti sa iti cresti destul de mult productivitatea.

Daca esti agricultor, cu siguranta este bine sa analizezi oferta de umidometre cereale si sa faci o achizitie in acest sens. Este foarte important, insa, sa cunosti si detaliile care conteaza la o astfel de achizitie.

Care este intervalul de masurare a umiditatii?

Intervalul poate sa difere foarte mult, de regula intre 6 si 45 %. Este bine ca umidometrul sa aiba un spectru cel putin la fel de larg, pentru a putea oferi informatii cat mai exacte. Evident, daca ai un singur tip de cereale, care au niste specificatii standard, nu are rost sa investesti intr-un umidometru extrem de performant.

Care este precizia unui umidometru cereale?

Precizia este cea mai importanta. De regula, umidometrele moderne sunt destul de precise, insa nu te poti baza pe asta. Cauta o varianta care sa aiba o marja de eroare de maxim 0.2%.

Capacitatea de a masura umiditatea pentru cat mai multe tipuri de cereale

Chiar daca momentan iti doresti umidoetrul pentru un singur tip de cereale, pe viitor este posibil sa ai nevoie de el si pentru altele. Din acest motiv, este bine sa te asiguri ca poate sa masoare cat mai multe variante de umiditate, pentru un numar mare de cereale. Asigura-te ca sunt prezente in specificatii, principalele tipuri de cereale si seminte cultivate in Romania.

Ce altceva stie sa faca umidometrul?

De regula, pe langa nivelul umiditatii probei introduse in buncar, aparatele mai determina si temperatura probei sau greutatea hectolitrica. Cu cat ofera mai multe detalii, cu atat este mai bine si cu atat eficienta ta, ca agricultor poate sa creasca.

De asemenea, este bine sa te asiguri ca toate informatiile sunt prezentate intr-un mod elegant, pe un ecran LCD si ca umidometrul poate sa se conecteze si la alte dispozitive.

Nu neglija nici producatorul sau pretul. Chiar daca este bine sa urmaresti umidometre cereale cat mai performante, nu trebuie sa neglijezi pretul. Exista umidometre ieftine si de foarte buna calitate, care iti pot oferi toata eficienta de care ai nevoie.

 

 

Lasă un răspuns