Acoperis cu invelitori din tigla ceramica

Acoperis cu invelitori din tigla ceramica

Construirea unei case necesita atentie deosebita la fiecare detaliu. In ceea ce priveste acoperisul casei, acesta este unul dintre cele mai importante detalii. Acesta trebuie sa fie bine consolitat, pentru a evita aparitia diverselor probleme atunci cand vremea devine capricioasa. Cu siguranta nimeni nu isi doreste ca atunci cand ploua sau ninge, acest lucru sa se intample si in casa. Pentru a evita astfel de probleme, este necesar sa gasim cea mai buna solutie pentru acoperis. Unul dintre cele mai bune tipuri de acoperis este acela cu invelitori din tigla ceramica.

Ce sa ai in vedere?

Atunci cand incerci sa alegi un anumit tip de acoperis, trebuie sa te gandesti la acest aspect inca din faza de proiect. Astfel, alegerile pe care le faci vor fi mai bune si vei reusi sa economisesti resurse financiare. Asadar, este esential sa alegi tipul de acoperis inca din faza de proiect si sa ii spui acest detaliu arhitectului.

Invelitori din tigla ceramica

Conform specialistilor, este esential sa tii cont de invelitorile pe care le alegi pentru acoperis. Iar pentru a te asigura ca locuinta ta este protejata, este esential sa asiguri o verificare periodica a acoperisului. In ceea ce priveste tipurile de invelitori, exista mai multe, printre care invelitori din tigla ceramica, din table, sindrila, carton bituminat, sita, sau impaslitura din fibra de sticla bituminata.

Varianta de invelitori din tigla ceramica reprezinta una dintre cele mai apreciate variante, cel putin in Romania, intrucat este o invelitoare durabila. Pe langa durabilitate, un alt avantaj al acestui dip de invelitoare este confortul pe care il ofera in cadrul spatiului amenajat imediat sub acoperis.

Tigla ceramica este cel mai popular material utilizat pentru invelitoare. Aceasta are un aspect deosebit de frumos, dar este si de calitate inalta. Durabilitatea unei invelitori din tigla ceramica poate ajunge pana la 100 de ani. In plus, tigla ceramica nu se decoloreaza si este termorezistenta. Invelitoarea din tigla ceramica ofera si o buna amortizare fonica, precum si bune caracteristici termice.

Aspect

Invelitoarea din tigla ceramica este disponibila in diverse modele si culori, ceea ce este un avantaj pentru cumparator. Acest tip de invelitoare este practic si optim in constructii. Poate fi folosit in orice zona climatica si pentru orice tip de acoperis.

In ceea ce priveste aspectul unei invelitori din tigla ceramica, acesta nu este chiar printre cele mai deosebite, insa are o volatilitate aparte, datorita faptului ca se monteaza din portiuni reduse ca dimensiuni. Astfel, poate fi folosita pentru acoperisurile cu design modern, ca de exemplu cele cu forma triunghiulara sau conica.

Caracteristicile unei invelitori din tigla ceramica

Tigla ceramica are o greutate de 40 kg/mp si o garantie de 30 de ani. Izolarea termica si fonica este foarte buna. Montajul unei invelitori din tigla ceramica se realizeaza pe sipci si este destul de dificil, dar poate fi folosita si la o panta de 10 grade. In plus, tigla ceramica este rezistenta la acizi. Atunci cand cumperi tigla ceramica, este esential sa tii cont si de accesorii precum tigle pe muchie, elemente de fixare si de aerisire.

Printre dezavantajele tiglei ceramice se numara greutatea acesteia, costurile de achizitie si montat, precum si evacuarea lenta a apei de ploaie.

Lasă un răspuns