Acoperis cu invelitori din tigla de beton

Acoperis cu invelitori din tigla de beton

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand construim o casa sau o renovam este acoperisul. Invelitorile folosite pentru acoperis au un mare impact asupra aspectului general si final al casei. Insa pe langa aspectul pe care il ofera, trebuie sa acordam atentie calitatii acestora si desigur, pretului. Conform specialistilor, acoperisul trebuie ingrijit corespunzator. De asemenea, este necesar sa acordam atentie materialelor pe care le alegem.

Indiferent de tipul de invelitoare pe care il alegi pentru acoperisul casei tale, trebuie sa stii ca nu exista un tip perfect. Fiecare tip de invelitoare are avantaje si dezavantaje. Insa daca alegi corect, vei reusi sa gasesti cea mai buna solutie pentru acoperisul tau. Este recomandat sa alegi tipul de acoperis inca de cand lucrarile sunt in faza de proiect. Astfel, vei economisi bani consultand un specialist si optand pentru varianta cea mai potrivita, mai de calitate si mai ieftina. Atunci cand alegi tipul de acoperis, asigura-te ca te orientezi sa optezi pentru un tip al carui raport calitate-pret este potrivit.

Acoperis cu invelitori din tigla de beton

In general, un acoperis reprezinta o adevarata investitie, insa cu atat mai mult daca este finisat cu invelitori din tigla de beton. Tiglele din beton reprezinta un amestec de materii prime, printre care nisip de cuart spalat si sortat, ciment si coloranti pe baza de oxizi de fier. Amestecul este dozat in proportii variate. Modelele mai noi sunt colorate nu numai cu oxizi de fier, ci si cu doua straturi de vopsea pe baza de silicati. Datorita acestor straturi de vopsea, culoarea rezista mai mult timp.

Invelitorile din tigla de beton sunt utilizate pentru acoperisurile cladirilor din diverse zone geografice. Acestea se adapteaza bine oricarui stil arhitectonic, datorita paletei bogate de culori in care sunt disponibile, dar si datorita proprietatilor tehnice. Acestea pot fi montate pe acoperisuri cu pante foarte mari sau foarte mici.

Avantajele invelitorii din tigla de beton

Invelitoarea din tigla de beton are numeroase avantaje. Unul dintre cele mai mari avantaje este durabilitatea, intrucat un astfel de acoperis poate avea o durata de viata de pana la o suta de ani. Insa pentru a asigura o durabilitate cat mai mare, este esential sa optezi pentru tigle din beton de calitate inalta. Garantia pentru o astfel de invelitoare este de patruzeci de ani. Aceasta invelitoare poate fi montata si la o panta de aproximativ 18 grade.

Acoperisul cu invelitoare din tigla de beton este impermeabil. Astfel, proprietarul este scutit pe perioada indelungata de investitii in repararea acoperisului. In plus, aceasta caracteristica ofera un bun confort locuintei. Alte avantaje sunt rezistenta mecanica mare, rezistenta la gelativitate si rezistenta la fenomene de inghet si dezghet.

Invelitoarea aceasta intra in categoria materialelor de constructii grele. Acesta este un avantaj in conditii meteo schimbatoare si cu vanturi puternice.

Printre dezavantaje se numara amortizarea fonica si caracteristicile termice, care sunt mai putin calitative decat la invelitoarea din tigla de ceramica. Si din punct de vedere estetic, acest invelis este mai slab decat cel din tigla de ceramica.

Lasă un răspuns