Afla ce ten ai ca sa stii cum il tratezi

Afla ce ten ai ca sa stii cum il tratezi

Femeile in general sunt ingrijorate pentru tenul lor. Vor sa il intretina cat mai bine, pentru a nu avea probleme si pentru a evita imbatranirea tenului. Insa pentru a-ti ingriji tenul asa cum trebuie, trebuie sa stii exact ce tip de ten ai. Astfel, vei putea folosi cele mai potrivite greme si tratamente faciale, care sa te ajute sa ai un ten tanar, sanatos si impecabil.

Tu stii ce tip de ten ai? Poate stii ca exista patru tipuri de ten, dar nu stii la care dintre acestea se incadreaza tenul tau. Cele patru tipuri de ten sunt normal, uscat, gras si mixt. Nu te ingrijora daca nu stii la care te incadrezi. Numeroase femei nu cunosc ce piele au si de aceea folosesc produse cosmetice nepotrivite, care le cauzeaza diverse probleme cu tenul.

Iar daca deja ai probleme cu tenul, folosirea unor produse gresite doar iti va inrautati situatia. Asadar, este esential sa cunosti tipul de ten pe care il ai, pentru a putea folosi produsele corespunzatoare. De exemplu, este gresit sa aplici pe un ten gras o crema pentru ten uscat, pentru ca acest lucru va determina ingrasarea tenului.

Tipuri de ten

Tipul de ten se poate schimba cu trecerea timpului, drept urmare a factorilor genetici sau a anumitor boli pe care le ai in timpul vietii.

Daca ai tenul normal, esti cu adevarat norocoasa. Tenul normal este caracterizat de un echilibru de hidratare, pori mici si ton uniform. Acesta poate fi hidratat cu ajutorul unei creme usoare, bazata pe apa.

Daca ai observat un exces de sebum si o sensibilitate crescuta a pielii, inseamna ca ai tenul gras. Cele mai uleioase zone ale fetei sunt fruntea, nasul si barbia. Persoanele care au tenul gras au adeseori probleme cu cosurile si punctele negre. In cazul in care tenul tau este gras, este necesar sa utilizezi crema in cantitati mici, iar cremele pe care le utilizezi sa fie bazate pe apa.

Tenul uscat este caracterizat prin lipsa uleiurilor naturale si prin deshidratare. Asadar, daca ai tenul uscat, este necesar sa il hidratezi intens. Pentru aceasta, poti utiliza diverse crème pe baza de uleiuri. Poti chiar utiliza uleiuri naturale pentru a-ti hidrata tenul.

Tenul mixt reprezinta o combinatie intre tenul gras si tenul uscat. In acest caz, excesul de sebum se regaseste in general in zona T. Tenul mixt se datoreaza in mare parte factorilor genetici. Daca ai tenul mixt, ai nevoie de o varietate de produse de ingrijire, produse care sunt delicate in zona T si produse intens hidratante pentru restul fetei.

Ce produse cosmetice sa folosesti

Acum ca ai vazut care sunt caracteristicile tipurilor de ten, poti sa recunosti tipul care te reprezinta. In functie de aceasta, iti vei alege cremele si produsele cosmetice pe care le vei folosi pentru tenul tau. In functie de tenul pe care il ai, trebuie sa alegi cu atentie cremele, pentru a te asigura ca ii oferi o ingrijire corespunzatoare. Asadar, evita sa folosesti creme si produse cosmetice care nu sunt potrivite tenului tau.

Lasă un răspuns