Afla de ce ai nevoie de o mansarda

Afla de ce ai nevoie de o mansarda

Cu siguranta ti-ai dorit macar o data sa ai si tu o casa cu mansarda. Pe langa aspectul deosebit de frumos si de elegant, mansardele sunt si extrem de folositoare. In orice casa exista o multime de lucruri si prea putin loc pentru depozitarea lor. Ei bine, mansardele reprezinta locul ideal de depozitare. Iar daca ai copii, stii cat de mult isi doresc o camera la etaj. In acest caz, mansarda este exact ce ai nevoie pentru a le indeplini dorinta.

Ce este mansarda?

In primul rand, inainte de a te gandi sa construiesti o mansarda, este important sa stii exact ce este aceasta. Aceasta este ultimul nivel locuibil al unei constructii. Ea poate fi atat la casa, cat si la bloc. Este situata imediat sub acoperisul inclinat al constructiei respective. Aceasta are peretii inclinati la doua unghiuri diferite. Panta invelitorii este mai mare pe partea inferioara a acoperisului, iar in aceeasi parte se afla si ferestrele mansardei.

Diferenta intre mansarde si poduri

Mansarda si podul nu sunt acelasi lucru. Intre cele doua exista anumite diferente. In primul rand, prima poate fi iluminata si aerisita prin ferestre de tip velux, ceea ce nu este posibil in cazul podului. In timp ce prima poate fi locuita, podul nu poate. Desi mansardele pot si ele fi utilizate in scop de depozitare, podul este strict conceput in acest scop.

Mansarda are doua elemente care o reprezinta: inclinatia abrupta si dubla inclinatie a invelitorii pe fiecare latura. Datorita acestor doua elemente, aceasta este uneori confundata cu alte tipuri de acoperis.

Avantajele mansardei

Mansarda prezinta numeroase avantaje. In primul rand, iti ofera posibilitatea de a o compartimenta exact asa cum iti doresti. In plus, iti ofera o panorama splendida.

In cazul mansardei, aceasta poate deveni locul tau special din casa, un loc in care sa te relaxezi privind peisajul minunat. De asemenea, datorita constructiei sale, aceasta iti poate oferi sentimentul ca te afli intr-un loc linistit, precum o statiune de la munte.

Din punct de vedere financiar, este mai avantajoasa decat construirea unui nou etaj. Construirea unei mansarde necesita mai putin timp decat construirea unui pod. Tot in privinta costurilor, impozitul platit pentru o casa cu mansarda este mai mic decat cel platit pentru o casa cu inca un etaj.

Iluminarea mansardei este realizata in mod natural. Aici, lumina cade perpendicular, iar aspectul creat de aceasta este unul impresionant.

Transformarea podului in mansarda

Chiar daca ai o casa cu pod si nu cu mansarda, acest lucru se poate schimba foarte usor. Podul poate fi transformat intr-o mansarda cocheta, exact asa cum iti doresti. Pentru a face aceasta transformare, sunt necesare cateva modificari, printre care unele chiar la structura podului, iar altele la izolatia lui. Izolatia trebuie sa fie facuta corespunzator, pentru a mentine aceeasi temperatura aici, ca si in restul casei.

Asadar, fie ca o construiesti de la inceput sau o transformi dintr-un pod existent, mansarda este o optiune minunata pentru orice locuinta. Aceasta va completa un design elegant si cochet al locuintei tale, fie ca ai o casa sau un apartament.

Lasă un răspuns