Afla totul despre constructia in rosu

Afla totul despre constructia in rosu

In ultimul timp, piata imobiliara a cunoscut o foarte buna dezvoltare. Au aparut o multime de cartiere noi, rezidentiale, astfel ca orasele sunt intr-o continua schimbare. O tendinta in ceea ce priveste cumpararea de noi imobile este ca oamenii sa caute sa isi cumpere case la marginea oraselor, pentru a scapa de toata agitatia urbana si a avea parte de liniste. Oamenii incep sa prefere linistea, chiar daca asta inseamna sa fie mai departe de centrul orasului.

Constructiile sunt din ce in ce mai diversificate, insa materialele alese nu sunt intotdeauna de cea mai inalta calitate. De aceea, inainte de a achizitiona o casa, este important sa te interesezi din ce materiale si cum este construita casa. La mare cautare in prezent este constructia in rosu. Cumparand o astfel de casa, ai posibilitatea de a realiza finisajele pe care ti le doresti.

Ce este constructia in rosu?

Constructia in rosu este o constructie fara finisaje si fara partea exterioara a acoperisului. Aceasta constructie include fundatia, ridicarea peretilor si structura acoperisului, pe care se va monta ulterior tigla sau tabla. In faza de constructie in rosu, nu este realizata nici partea de instalatii, adica tevi de apa si gaze, cabluri electrice si racordare la utilitati. Toate acestea vor fi adaugate ulterior.

Cum se realizeaza o constructie in rosu?

Inainte de a incepe constructia unei case, este nevoie de terenul pe care va fi construita. Astfel, daca detii deja un teren, este mai usor sa incepi construirea unei case. Vei avea nevoie de o autorizatie de construire si de un proiect detaliat al casei care se va construi. Proiectul casei trebuie sa fie realizat de catre un arhitect si structurist. In cazul in care nu ai inca un teren, poti sa cumperi o constructie in rosu, printr-o agentie imobiliara.

Pentru a construi o casa in rosu, este nevoie de:

  • Organizarea santierului
  • Executia fundatiei casei, care presupune sapatura mecanizata si sapatura manuala
  • Executia hidroizolatiei, termoizolatiei fundatiei sub cota zero a constructiei
  • Realizarea portiunilor din canalizari si din tevile de alimentare cu apa potabila care sunt sub constructie. Acestea trebuie realizate la inceput, deoarece dupa finalizarea fundatiei, devin greu accesibile dupa finalizarea fundatiei.
  • Realizarea si fasonarea fierului si a cofrajelor
  • Ridicarea structurii de rezistenta, a zidariei exterioare si interioare, si a placilor de beton armat
  • In cazul in care casa va avea o scara interioara din beton armat, aceasta se ridica acum
  • Realizarea structurii din lemn a acoperisului sau a terasei
  • Realizarea acoperisului, a invelitorii din tigla sau din tabla si izolatia de sub acoperis

Avantaje si dezavantaje

Este esential sa te interesezi de pretul pe care il implica o casa in rosu. Desigur ca este un avantaj daca ai un teren. De asemenea, este mai ieftin sa construiesti o casa in rosu in regie proprie, decat daca alegi o firma de constructie sau un meserias. Manopera pentru o casa in rosu construita din caramida si beton, in regie proprie, reprezinta aproximativ 30% din costurile totale ale constructiei. Daca nu esti multumit de modul de lucru al echipei de constructie alese, o poti schimba. In schimb, dezavantajul construirii unei case in regie proprie il constituie lipsa unui contract. Un alt dezavantaj este lipsa controlului asupra pretului final.

Lasă un răspuns