Afla totul despre finisajele interioare

Afla totul despre finisajele interioare

Cand iti cumperi o casa, cel mai mult iti doresti ca aceasta sa devina cel mai placut loc. Pentru asta, trebuie sa o amenajezi asa cum iti doresti, pentru a te simti cat mai bine si mai relaxat atunci cand ajungi acasa, la finalul unei zile lungi si obositoare de munca. Cand casa este aproape finalizata, singurul lucru care mai trebuie realizat se refera la finisajele interioare.

Finisajele interioare au rol constructiv, functional, igienico-sanitar si decorativ. Ele sunt executate, de obicei, dupa ce a fost finalizata intreaga cladire in rosu si acoperisul. Acestea cuprind lucrari de tencuieli, pardoseli, placaje, zugraveli, vopsitorii, tamplarie si tapet.

Sfaturi pentru finisajele interioare

Finisajele interioare trebuie alese cu atentie, intrucat ele vor schimba complet aspectul unei case. Detaliile care tin de finisajele interioare ofera conturul final al intregii locuinte. Asadar, este important sa fie respectate cateva sfaturi, pentru ca aceste finisaje sa dea casei tale aspectul visat.

Inainte de a cumpara materialele necesare pentru finisajele interioare, este important sa decizi care este aspectul final pe care doresti sa il obtii.

Tamplarie

Ferestrele si usile sunt elemente de constructie. Rolul lor principal este acela de a asigura iluminarea si ventilarea naturala a incaperilor, precum si accesul in cladire si legatura pe orizontala intre diferitele incaperi ale casei. Realizarea usilor si ferestrelor tine de lucrari de tamplarie si este executata in ateliere si fabrici speciale. Tamplaria poate fi realizata din lemn, metal sau materiale plastice. Se recomanda ca modelul usii sa fie unul cat mai simplu si discret. O usa care are diverse modele poate da impresia de incarcat si obositor.

Tencuiala

Tencuiala tavanelor si a peretilor poate fi realizata atat manual, cat si mecanic. Atunci cand alegi o echipa pentru aceasta lucrare, trebuie sa fii foarte atent, sa alegi doar profesionisti. Peretii trebuie sa fie drepti, fara denivelari si curati.

Zugravirea

Zugravirea este esentiala, intrucat ea schimba complet aspectul unei incaperi. Daca iti doresti sa obtii senzatia de spatiu larg si aerisit, este recomandat sa folosesti alb pentru zugravit. In plus, albul folosit pentru zugravit ii ofera incaperii un aer modern. In schimb, daca folosesti multe culori, vei obtine impresia de spatiu incarcat. Culoarea pe care o folosesti pentru zugravit este capabila sa schimbe complet modul in care arata o incapere, facandu-l sa para mai spatios, sau dimpotriva, inghesuit sau chiar batranesc.

In ceea ce priveste zugravirea tavanului, trebuie sa eviti culorile. O culoare, mai ales daca este o nuanta puternica, va da impresia de incarcat. De aceea, pentru tavan trebuie sa alegi alb.

Gresie si faianta

Gresia si faianta sunt esentiale, mai ales intr-o casa moderna. Pentru un aspect final perfect, trebuie ca peretii sa fie drepti si pardoseala dreapta, pentru a evita obtinerea unui aspect de val. In general, gresia si faianta sunt parte din finisajele interioare folosite pentru baie si bucatarie.

Mobila

In ceea ce priveste mobila, nu trebuie sa incarci incaperea cu multa mobila, amplasata piesa peste piesa. Dimpotriva, pentru un aspect placut al camerei, trebuie sa lasi loc liber. Iar cand vine vorba despre culori, poti alege mobila colorata, pentru a da un aspect modern incaperii.

Lasă un răspuns