Afla totul despre renovari de case eficiente

renovari de case

Se spune ca este mai simplu sa iti construiesti o casa decat sa renovezi una. O construiesti de la inceput cum vrei, o amenajezi de la bun inceput intr-un stil modern. Astfel stii cum vrei sa zugravesti, nu mai modifici spargand pereti si multe altele. Insa, daca esti priceput si ai inspiratie poti transforma o casa batraneasca in casa visurilor tale. Pe langa asta, costurile sunt mult mai mici decat daca incepi sa o construiesti o casa noua. Un arhitect priceput iti poate transforma vechea casa intr-una la care nici nu sperai. Tot ce trebuie, este sa gasesti persoana potrivita. De asemenea, trebuie sa iti expui dorintele astfel incat, arhitectul sa inteleaga ce vrei si sa realizeze renovari de case eficiente.

Ce trebuie sa stii despre renovari de case?

In primul rand trebuie sa reconfigurezi spatiul. Desigur, daca vrei sa renovezi o casa batraneasca si sa o transformi in ceva mai modern e nevoie de ceva modificari. Gandul ca trebuie sparti pereti pentru a mari spatiul sau a moderniza sperie un pic, insa daca ai muncitori pe masura totul e floare la ureche. Poti adauga mici extensii anumitor camere, care le pot intineri cu mult, si nu vei mai realiza la finalul lucrarilor ca ai depus efort si a trebuit sa investesti si ceva timp.

Modernismul nu este totul

Poti imbina decoratiuni moderne cu elemente mai vechi, lucru care schimba total aspectul casei dintr-unul mai batranicios, in ceva chic si modern. Poti aseza intr-o maniera eleganta decoratiunile vechi si vei investi cu siguranta si mai putin, lucru binevenit atunci cand ne apucam de renovarea unei case.
De la bun inceput trebuie sa stiti ce suma aveti disponibila pentru a va renova casa. In functie de asta va ghidati, va fixati un pret fix, si nu va abateti de la acest lucru pentru ca s-ar putea sa ramaneti fara resurse fix in mijlocul lucrarilor.

Nou vs. vechi

Poti transforma cu usurinta o casa batraneasca intr-o vila spre exemplu. Daca apelezi la persoanele potrivite, veti reusi cu siguranta sa faceti ceva care sa fie pe placul intregii familii.
Pentru un plus de modernism, poti sa lipesti tapet pe pereti. Aspectul se va schimba de indata si va arata spectaculos. Sigur ca tapetul trebuie sa fie in ton cu restul camerei, sa se potriveasca neaparat cu mobila si sa nu fie totusi foarte incarcat.
Pentru spatiile mici, trebuie sa gasim solutii ingenioase. Oricat de mare ar fi, niciodata nu este suficient asa ca mereu trebuie sa gasim solutii pentru ca locul pe care dorim sa il amenajam sa para cat mai mare, dar totusi sa incapa destul de multe lucruri.

Ce culori alegi?

Mai intai, este bine sa folosim cat mai mult alb sau culori deschise atunci cand zugravim. Aceste nuante vor da senzatia de liber, creaza impresia unui spatiu mai mare, pe cand, culorile inchise nu vor face altceva decat sa diminueze.
Tapetul cu modele mari, va diminua optic spatiul, asa ca este de preferat sa folosim un tapet cat mai simplu, fara sa fie ceva incarcat.
In concluzie daca ai o locuinta veche, o poti renova folosind mai putine resurse financiare, astfel vei avea o casa ca si noua, la un pret mai mic.

Lasă un răspuns