Alege incalzirea in pardoseala in locuinta

Alege incalzirea in pardoseala in locuinta

Tehnologia a avansat in ultima perioada pe toate planurile. Astfel, datorita acestei avansari tehnologice, a aparut incalzirea in pardoseala. Cu toate ca deja sunt multe persoane care au ales acest tip de incalzire pentru locuinta lor, ideea de incalzire in pardoseala este inca un terment destul de nou pentru multi oameni. Asadar, daca inca nu stii ce este incalzirea in pardoseala, in continuare te vom ajuta sa intelegi ce este si ce presupune aceasta.

Istoricul incalzirii in pardoseala

Incalzirea in pardoseala era foarte populara in Roma Antica. In trecut, acest sistem de incalzire presupunea folosirea pietrelor incinse, a caror caldura se degaja in incapere. Spre deosebire de acel sistem clasic, in prezent sunt utilizate sisteme electrice si sisteme bazare pe tevi, prin care circula diverse fluide fierbinti.

Inclazirea in pardoseala a fost initial implementata in tarile nordice, precum Norvegia, Suedia si Danemarca, intrucat acolo umiditatea este ridicata si afecteaza in mare masura incaperile. La noi in tara, incalzirea in pardoseala a inceput sa fie folosita in urma cu aproximativ un deceniu.

De ce sa alegi incalzirea in pardoseala?

Inclazirea in pardoseala este recomandata persoanelor care isi doresc sa modifice aspectul clasic al locuintei. Asta deoarece alegerea unui sistem de incalzire in pardoseala presupune eliminarea caloriferelor din locuinta. Pe langa aspectul pozitiv pe care acest lucru il are asupra aspectului general al locuintei, un alt avantaj etse spatiul pe care il dobandesti. Prin eliminarea caloriferelor, vei obtine mai mult spatiu in locuinta ta, pe care il vei putea utiliza.

Inclazirea in pardoseala reprezinta o metoda moderna de incalzire a locuintei. Desi poate fi utilizata si pentru apartamentele de la bloc, incalzirea in pardoseala este in special utilizata la casa. Pentru cei care locuiesc la bloc, intrebarea in legatura cu acest sistem de incalzire este daca ii afecteaza pe cei care locuiesc cu un etaj mai jos. Cei care locuiesc sub tine nu vor simti caldura, decat foarte slab, in cazul in care temperatura este una foarte ridicata.

Acest sistem de incalzire poate functiona pe baza de apa sau de electricitate. Insa indiferent de modul de functionare, sistemul functioneaza independent in fiecare incapere in care este montat.

Avantajele incalzirii in pardoseala

Cel mai mare avantaj al incalzirii in pardoseala este distribuirea caldurii prin pardoseala. Astfel, nu mai exista necesitatea unor radiatoare, asadar iti va fi mai usor sa amenajezi locuinta asa cum iti doresti.

Caldura degajata prin acest sistem este mult mai bine distribuita in incapere. Astfel, vei avea parte de o incalzire uniforma si de confort sporit. Un alt avantaj este senzatia placuta pe care o ai datorita pardoselii calde.

Dezavantajele incalzirii in pardoseala

In cazul incalzirii in pardoseala, praful se ridica mai repede, in comparatie cu alte metode de incalzire. In plus, trebuie sa amenajezi mobilierul cu atentie. Mobila nu poate fi asezata oriunde, pentru a nu afecta eficienta sistemului de incalzire. In plus, trebuie sa alegi mobila cu picioare, in cazul in care aceasta va fi amplasata in zona in care este amplasat sistemul de incalzire. Acest lucru este necesar pentru ca mobila sa nu intre in contact direct cu pardoseala. Trebuie evitate covoarele in zonele in care pardoseala este incalzita cu acest sistem.

Lasă un răspuns