AMP pentru WordPress: cum si de ce sa il folosesti

AMP pentru WordPress: cum si de ce sa il folosesti

AMP inseamna Accelerate Mobile Performance ceea ce iti permite sa ii cunosti utilitatea: accelerarea performantei site-ului tau pe Mobil. Este exclusiv creat pentru WordPress si iti permite sa schimbi paginile mai rapid de pe smartphone. Sa vedem in cele ce urmeaza cum se foloseste AMP si de ce ar trebui sa il folosesti si tu.

Care este principiul AMP? Scopul AMP este deci acela de a reduce la maxim timpul de incarcare a paginilor WordPress. Daca afisarea paginilor AMP este ultra rapida acest lucru se datoreaza faptului ca formatul este limitat in special la HTML si CSS. Un site care este consultat de pe smartphone va redirectiona in mod automat utilizatorul spre versiunea sa AMP, mult mai eficienta decat versiunea clasica, fara accelerator. De fapt, AMP vine sa imbunatateasca experienta unui mobinaut care, pe langa faptul ca va beneficia de un format adaptat, datorita unei teme responsive, poate naviga la o viteza optimizata.

De ce sa instalezi AMP? AMP reprezinta o inovatie Google si este propusa in special in open source. Ceea ce iti ofera toate motivele de a-l instala. Google te incita in mod clar sa folosesti AMP: vizitatorii tai vor castiga confort si te vor gasi cu mai mare usurinta in rezultatele cautarii lor de pe smartphone. Drept urmare, nu ar trebui sa te lipsesti de o astfel de oportunitate.

Cum se instaleaza un AMP? AMP a fost special conceput pentru WordPress si un plugin i-a fost special dedicat. Drept urmare, nu vei intampina nicio dificultate in a-l gasi gratie motorului de cautare WordPress, il poti descarca pentru site-ul tau si sa il activezi. O data activat, AMP nu mai necesita nicio setare sau reglare suplimentara, se poate folosi imediat asa cum este.

Cum functioneaza AMP? AMP fabrica de unul singur si automat URL-urile adaptate. Odata pluginul activat, AMP va adauga in mod automat un /amp/ la sfarsitul adresei tuturor articolelor tale. Fiecare este formatat pentru a folosi balizele la standardul AMP si asta iti ofera adrese de genul numelesiteuluimeu.ro/titluarticol/amp/.

Pluginul AMP suporta in mod normal toate formatele media: texte, clipuri video, YouTube, Instagram. Poti alege sa transformi integralitatea site-ului tau WordPress in AMP. Acest lucru integreaza si paginile, categoriile, tagurile, articolele. Prioritatea va fi acordata articolelor deoarece caruselul lui Google nu propune decat pagini de actualitate si articole de blog.

Rezultate probante. Fa testul cu paginile tale inainte si dupa AMP si vei fi cu siguranta surprins de timpul castigat. Te vei convinge imediat de faptul ca AMP isi tine toate promisiunile facute. Viteza de incarcare a paginilor este absolut spectaculoasa.

Acum esti pregatit sa treci la actiune pentru ca paginile tale WordPress sa se incarce cu viteza luminii pe smartphone. Vizitatorii tai vor aprecia cu siguranta acest confort si acest lucru nu va face decat sa iti sporeasca popularitatea si audienta.

Lasă un răspuns