Asa alegi conuri rutiere corespunzatoare! Cele trei calitati pe care trebuie sa le prioritizezi

conuri rutiere | Vesta

Lucrarile desfasurate pe carosabil sau pe suprafata trotuarului sunt necesare, in vederea dezvoltarii infrastructurii rutiere. Totodata, acest tip de lucrari implica si crearea unor situatii cu potential periculos pentru participantii la trafic. Daca detii o firma care activeaza in domeniul lucrarilor de dezvoltare a infrastructurii rutiere, este foarte important sa te asiguri ca lucrezi in cele mai bune conditii de siguranta. De altfel, este obligatoriu prin lege ca orice lucrare de acest fel sa se desfasoare cu respectarea unor masuri importante de siguranta. 

Pentru a avea garantia ca respecti legea si ca nu pui pe nimeni in pericol, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa utilizezi semnalizatoare rutiere speciale pentru acest tip de lucrari. Daca apelezi la conuri rutiere, asa cum o fac majoritatea companiilor de renume din domeniu, este important sa stii in functie de ce alegi semnalizatoarele. Iata care sunt cele mai importante trei caracteristici ale conurilor pe care trebuie sa le ai in vedere! 

Conuri rutiere: cele trei calitati indispensabile

Pentru a fi eficient, un semnalizator rutier trebuie sa transmita partiicpantilor la trafic mesajul potrivit. Poate fi vorba despre clasicul “pe aici nu se trece!“ sau alternativa “pe aici se ocoleste“. Este foarte important sa folosesti semnalizatoarele potrivite, din acest punct de vedere. In acelasi timp, ele trebuie sa aiba si calitati care sa le faca sa fie usor de utilizat pentru angajatii firmei pe care o controlezi. Iata care sunt cele mai importante trei beneficii pe care este important sa le ofere variantele de conuri rutiere pe care le utilizezi!

Vizibilitate sporita – de departe cel mai important aspect pe care trebuie sa il ai in vedere este cel legat de vizibilitate. Este esential sa utilizezi doar conuri care sa poata fi observate usor si de la distante considerabile de catre soferii participanti la trafic, in asa fel incat acestia sa poata evita zona marcata cu ajutorul semnalizatoarelor. 

Pentru a fi vizibile in mod clar si eficient, cele mai bune conuri rutiere sunt reflectorizante si sunt dotate si cu benzi din folie flexibila reflectorizanta alba, din clasa 1. 

Ele sunt fabricate din material durabil, de culoare porticalie, aprinsa. Astfel, garanteaza o excelenta vizibilitate pe tot parcursul zilei, dar si in timpul noptii, cand ies in evidenta la contactul cu lumina farurilor oricarui autoturism sau sunt evidentiate de lumina stalpilor stradali. 

Flexibilitate si manevrabilitate – conurile bune sunt fabricate din materiale plastice care sunt nu doar stabile pe pozitie, ci si flexibile. Astfel, in caz de contact cu autoturisme, biciclete sau chiar pietoni, conurile nu produc pagube materiale sau rani. In plus, ele trebuie sa fie caracterizate de ergonomie si sa poata fi usor transportate de echipa ta dintr-un loc in altul. Si depozitarea trebuie sa se faca usor. 

Rezistenta – cele mai bune conuri rutiere sunt produse din material plastic care isi patreaza forma si in temperaturi extreme. La rezistenta sporita a conurilor contribuie si flexibilitatea lor. Ele nu se vor rupe si isi vor recapata forma imediat dupa orice tip de contact.

Intra pe Vesta-MagazinOnline.ro si descopera cele mai rezistente si vizibile modele de conuri rutiere pe care le poti achizitiona la preturi excelente! Investeste in calitate si alege sa desfasori lucrari sigure!

Lasă un răspuns