Becuri economice – solutia pentru o factura redusa la curent

becuri economice

 

Lampile fluorescente compacte (sau becuri economice, cum mai sunt denumite) au inceput sa reprezinte o solutie reala pentru consumatorii de electricitate in exces. Folosit tot mai des in detrimentul celui incandescent, acest tip de becuri reprezinta dovada vie a inovatiilor tehnologice aflate in continua dezvoltare.

Asa cum sugereaza si denumirea, aceste becuri nu si-au capatat reputatia degeaba, ele fiind cu adevarat salvatoare cand vine vorba de o factura la curent redusa. Si cum nimanui nu ii place sa plateasca mai mult pentru acelasi serviciu, lumina, achizitionarea unui bec economic este cu adevarat o afacere buna.

Grupate pe clase energetice, asemeni electrocasnicelor, ele sunt reprezentate pe o scara de la A la G, in functie de nivelul de economie pe care il reprezinta.

Un bec economic din clasa A poate ajunge sa scada cu pana la 75% costurile unei facturi, vizibil marita de utilizarea unor becuri incandescente. Iar avantajele nu se opresc aici. Un bec economic are o durata de viata mult mai crescuta decat “predecesorul” sau, becul incandescent.

Acesta poate dura in timp pana la 10.000 de ore sau echivalentul a 5 ani de zile, folosit cu regularitate. In plus, un atu al becului economic este lumina mult mai puternica si mai clara pe care acestea o dau. Iar existenta mai multor tonuri de lumina, in nuante calde si reci, nu face decat sa confirme si mai mult necesitatea acestuia.

Dezavantaje? Singurul dezavantaj al unei lampi fluorescente compacte (bec economic) il reprezinta pretul destul de piperat. Insa acesta este departe de a fi un dezavantaj real. Punerea in balanta a pretului dar si a sumelor scazute de pe facturile la curent, va scoate la iveala un profit, la sfarsit de an.

Becurile economice castiga mai mult decat consuma, mai ales daca sunt folosite in intregime, pe toata suprafata casei.

becuri economice

Lasă un răspuns