Beton din lemn – un material alternativ pentru constructii

Beton din lemn in constructii

Cel mai probabil nu va gandeati ca va puteti realiza constructia cu beton din lemn. Majoritatea caselor sau cladirilor sunt construite din lemn sau din beton. Insa, acum, a fost creat un nou material, bazat pe resurse regenerabile. Acest hibrid de beton devine din ce in ce mai folosit si mai eficient in arhitectura moderna.

Pe langa beneficiile pentru mediu, acest tip de beton faciliteaza si taierea cu fir diamantat. Astfel, constructiile si chiar si demolarile pot fi realizate mai rapid si mai eficient. Veti obtine in final un proiect din care aveti de castigat pe mai multe planuri.

Creatia apartine cercetatorilor elvetieni, care cauta metode alternative pentru materialele traditionale de constructie. Acest nou material contine in amestecul sau peste 50% material lemnos.

Ce beneficii are un material de beton din lemn?

Principala diferenta fata de betonul clasic este ca materialul de beton din lemn nu contine in compozitie pietris si nisip, ci lemn. Astfel, cimentul este amestecat cu praf de lemn si nu cu pietre din material solid.

Datorita continutului mare de lemn, noul material de constructii va fi mult mai rezistent la foc. De asemenea, functioneaza si drept material de izolatie termica. Un alt beneficiu foarte important este faptul ca materialul cu beton din lemn este foarte usor, facandu-l mai usor de transportat si manevrat. Cantareste la jumatate din greutatea betonului traditional, iar unele concentratii pot chiar si pluti.

Totodata, materialele folosite au la baza in principal produse regenerabile. Dupa demolare, acestea pot fi folosite drept sursa de caldura si electricitate. Partea lemnoasa poate fi arsa prin metode puternice de incinerare, cu toate ca in mod normal este rezistenta la foc.

Cercetatotirii considera ca va mai dura totusi mult timp pana vom vedea constructii care folosesc beton din lemn integral. Cunostintele despre aplicabilitatea sa sunt limitate momentan, dar acesta este un bun inceput.

Lasă un răspuns