Bucura-te de propria ta casa cu structura din lemn

Bucura-te de propria ta casa cu structura din lemn

Cu siguranta ai admirat cel putin o data casele cu structura din lemn si ti-ai dorit sa ai si tu una. Fiecare om viseaza macar o data la o casuta frumoasa si cocheta, intr-o zona de munte, unde poti sa te evadezi din cotidian si din aglomeratia orasului. Sau poate iubesti orasul si nu esti dispus sa il parasesti nici macar pentru aerul de munte. Chiar si asa, iti surade ideea de a avea o casa cu structura din lemn. O poti avea intr-un cartier de vile, din orasul tau.

Casele cu structura din lemn se construiesc de mai bine de un deceniu in Romania. Insa acestea nu sunt traditionalele case din lemn pe care le admiram in zonele de munte si in zone precum Maramures sau Bucovina.

Normative pentru o casa cu structura din lemn

In momentul de fata, nu exista normative care sa clarifice care este modul corect de construire a unei case cu structura din lemn. Autoritatile nu se implica in problema construirii caselor cu structura din lemn, astfel ca adeseori se construiesc astfel de case fara documentele necesare.

De ce sa alegi o casa cu structura din lemn?

Casa cu structura din lemn este considerata ca fiind cea mai ieftina varianta a unei constructii oferite de agentiile imobiliare. Totusi, aceasta nu este cu 30-40% mai ieftina decat o casa traditionala din caramida sau BCA, asa cum sustin multi.

Casa cu structura din lemn este o varianta moderna si net superioara din punct de vedere energetic, in comparatie cu o casa traditionala. De asemenea, este mult mai rezistenta la miscarile seismice.

O casa cu structura din lemn este mult mai usor de construit decat o casa construita din alte materiale. In plus, aceasta suporta o structura mult mai complexa. Structura de rezistenta pe santier pentru o casa cu structura din lemn dureaza maxim 3 saptamani.

O astfel de casa este mult mai calduroasa decat o casa construita din alte materiale. Lemnul izoleaza foarte bine, astfel ca o casa din lemn este alegerea potrivita daca iti doresti o casa cu adevarat calduroasa.

Peretii din lemn sunt mult mai subtiri decat peretii din caramida sau BCA, astfel ca vei salva spatiu cu o casa din lemn. Asadar, daca iti doresti o casa spatioasa, solutia ideala pentru tine este o casa cu structura din lemn.

Multe persoane sunt impotriva construirii unei case cu structura din lemn, considerand ca aceasta este mai predispusa la incendiu decat o casa traditionala. Acest lucru este insa gresit, intrucat structura este in interior, iar lemnul este neexpus si protejat. Daca sunt respectate intocmai toate normele de construire a unei case din lemn, pericolul de incendiu este redus.

Daca pana acum ti-am prezentat doar aspectele pozitive ale construirii unei case cu structura din lemn, trebuie sa stii ca exista si un aspect negativ. Casele din lemn nu au o izolatie fonica foarte buna, in comparatie cu cele din caramida sau BCA. Totusi, acest lucru se poate rezolva.

Piata caselor din lemn

Romanii sunt inca usor sceptici atunci cand vine vorba despre casele cu structura din lemn. Asta se intampla din cauza ca nu au incredere in astfel de fundatii si nu sunt informati in legatura cu ceea ce inseamna o casa cu structura din lemn. Totusi, piata caselor din lemn din romania a ajuns la 5% din totalul de constructii.

Lasă un răspuns