Cand apelam la o firma de tractari auto

tractari auto brasov

Ca sofer trebuie sa ai in vedere faptul ca exista riscul ca in anumite situatii sa fii nevoit sa apelezi la o firma specializata in tractari auto Brasov. Aceste situatii sunt cu siguranta departe de a fi ceva de dorit si orice sofer spera sa apeleze cat mai rar la astfel de firme, dar este indicat sa fii constient de faptul ca astfel de servicii te pot scoate din multe situatii neplacute. Iar astfel de situatii apar atunci cand ai ramas cu masina in drum si nu mai porneste, sau cand ai avut un accident si ai nevoie ca masina ta sa fie remorcata.

Suni un prieten sau firma de tractari?

Categoric firma de tractari, nu este cazul sa risti sa iti remorchezi masina, nu stii ce defectiune are si risti sa faci daune si mai mari, in plus in ultimii ani nici legislatia nu prea iti permite.

Tractarea sau remorcarea din punct de vedere legal:

Daca totusi ai optat sa apelezi la un prieten care sa te remorcheze trebuie sa tii cont de urmatoarele asptecte:

– ambele masini trebuie sa semnalizeze corect;
– trebuie folosite doar bare si șufe omologate;
– lungimea trebuie sa fie de maximum 5 m pentru bara si, respectiv, de 3-5 m pentru sufa;
– bara sau șufa de tractare nu se atasează niciodata pe diagonala intre masini;
– viteza maxima recomandata este de 30 km/h;
– atentie sporita, franare timpurie;
– șufa de tractare trebuie sa fie tot timpul intinsa;
– noaptea sistemele de iluminare si semnalizare trebuie sa funcționeze corect.

Nerespectarea regulilor privind tractarea iti poate aduce amenda, contraventiile pot ajunge si pana la respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda si cu valori cuprinse intre 1125 lei si 2500 lei.

Cautati o firma de tractari auto cu experienta, evident cu cat o firma de tractari auto are o experienta mai vasta in acest domeniu, cu atat ai garantia faptului ca problema ta va fi solutionata prompt si eficient. O echipa experimentata a invatat din interventiile anterioare si astfel stie cum sa procedeze in functie de fiecare situatie in parte, adaptandu-se foarte rapid.

In cazul unor accidente rutiere minore este absolut necesar sa apelezi la servicii autorizate de tractari auto Brasov. Indiferent daca masina prezinta doar avarii minore la prima vedere, recomandarea este sa tractezi masina la un mecanic autorizat pentru verificari suplimentare.

Lasă un răspuns