Cand si de ce ai nevoie sa soliciti un audit energetic industrial

audit energetic industrial

Modul in care o firma gestioneaza resurse precum curentul electric, apa sau gazele este foarte important, din mai multe puncte de vedere. In primul rand, utilizarea acestor resurse implica o serie de costuri care pot sa fie foarte ridicate. Cheltuielile insemnate sunt un factor puternic de influenta pentru profit, iar influenta lor nu este deloc una pozitiva. Tocmai de aceea, orice antreprenor de succes va cauta sa diminueze pe cat posibil cheltuielile, fara a afecta activitatea de productie.

In acelasi timp, multe dintre aceste resurse nu sunt limitate, astfel ca ele trebuie protejate pe cat posibil. Eficientizarea consumului este singura solutie viabila la care se poate apela, in acest sens. Cu ajutorul procesului numit audit energetic industrial, devine posibila o activitate mai sustenabila a firmelor, prin care costurile sa fie reduse, iar resursele naturale sa fie protejate cu adevarat. Iata de ce ar trebui sa apelezi si tu la un astfel de audit pentru afacerea ta de mari dimensiuni! 

Audit energetic industrial: cine si de ce trebuie sa il efectueze

Auditul energetic industrial reprezinta o analiza a cladirilor in care se desfasoara activitati economice, cu scopul de a identifica metodele prin care acestea pot fi ajustate, in vederea diminuarii consumului de resurse de energie. Procesul se desfasoara de catre experti autorizati de catre ANRE si vizeaza urmatoarele elemente:

  • identificarea starii cladirii analizate;
  • analiza fluxului tehnologic si proceselor de productie;
  • identificarea masurilor prin care poate fi imbunatatit consumul de resurse;
  • efectuarea de recomandari pentru antreprenori;
  • intocmirea dosarului de audit.

Asadar, efectele unui astfel de audit sunt cat se poate de benefice pentru afaceri. Exista mai multe motive pentru care orice antreprenor care are in controlul sau fo firma in care se desfasoara activitati comerciale sau industriale trebuie sa fie interesat de o astfel de analiza. Acestea sunt cele mai importante cinci argumente:

Este obligatoriu prin lege – conform legii 121 din 2014, sunt obligate sa efectueze un audit energetic industrial toate companiile care consuma anual energie in cantitate mai mare de o mie de tone echivalent pentru pe an. Este obligatorie efectuarea unei astfel de analize o data la fiecare patru ani. Asadar, daca efectuezi un audit, te asiguri ca respecti legea si ca nu ai probleme, din acest punct de vedere.

Poate spori profitabilitatea firmei – auditul are drept consecinta identificarea unor metode prin care sa se scada cheltuielile, ceea ce va conduce la cresterea capacitatii unei afaceri de a genera profit. Acest efect se poate resimti inclusiv pe termen scurt.

Contribuie la protejarea mediului inconjurator – resursele naturale sunt limitate, iar scaderea consumului va ajuta la protejarea lor. De altfel, acesta este motivul principal pentru care auditul si implementarea masurilor recomandate in urma efectuarii sale sunt elemente impuse prin lege.

Auditul imbunatateste imaginea firmei – o firma care are grija de mediul inconjurator si care isi ajusteaza activitatea in mod corect va fi apreciata de partenerii sai, dar si de catre clientii potentiali sau cei deja existenti.

Este simplu de efectuat – cu ajutorul unor experti precum cei pe care ii poti contacta accesand Elsaco.com, auditul energetic devine un proces simplu, rapid si deloc costisitor. Alege sa colaborezi cu profesionisti autorizati de catre ANRE, iar auditul va fi gata in cel mai scurt timp!

Lasă un răspuns