Care este diferenta dintre grafic si web design?

servicii de web design

Multi clienti din domeniul web trec printr-o confuzie cand vine vorba despre grafic si web design, punand cele doua meserii in aceeasi oala, neintelegand de fapt cat de diferite sunt. Designerii grafici si web designerii reprezinta roluri diferite, muncind din greu pentru a indeplini propriile obiective. Aceasta neintelegere vine totodata si din neintelegerea industriei vaste a designului, cat si a faptului ca ambele domenii folosesc abilitatile creative, talentele si de cele mai multe ori, aceleasi unelte.

Ce presupune activitatea de web design?

Acest tip de design implica crearea de grafice, tipografie si imagini in lumea WWW (World Wide Web). Un designer web are anumite restrictii in munca sa. Website-urile trebuie sa se incarce foarte rapid si sa functioneze fara probleme. Astfel, in web design trebuie sa se tina cont de marimea fisierelor, rezolutia ecranelor, performanta si viteza. Din aceasta cauza, de cele mai multe ori, web designerii folosesc metode de compresie, sacrificand astfel calitatea, in detrimental vitezei. De asemenea, designerii trebuie sa isi transforme intreaga creatie intr-un site functional. Acest lucru implica cunostinte de Hyper Text Markup Language (HTML) si Cascading Style Sheets (CSS), optimizare SEO, UX si alte elemente care completeaza pachetul de servicii de web design. Cu toate ca web design presupune de asemenea creativitate, aceasta este de multe ori acaparata de detaliile tehnice, care conteaza mai mult in acest domeniu.

Ce este designul grafic?

Designul grafic reprezinta procesul comunicarii visual si al rezolvarii problemelor prin utilizarea unuia sau mai multor elemente, precum: tipografie, fotografie si ilustrare. Grafic designerii creeaza si combina simboluri, imagini si texte pentru a crea reprezentari vizuale ale unor concepte, idei, produse sau servicii, cu scopul de a promova anumite mesaje. Acestia sunt oamenii responsabili de crearea elementelor grafice care sunt folosite ulterior pentru publicare atat in forma de print, cat si pentru lumea digitala.

Care este diferenta?

Diferenta este mediul. Principala distinctie dintre grafic si web design sta in faptul ca prima dintre acestea beneficiaza de mai multa libertate. Designerii grafici nu sunt restrictionati de limbaje de programare, rezolutii sau viteze. Pe de alta parte, specialistii din web design trebuie sa gaseasca un echilibru intre designul de calitate, viteza si eficienta din web.

Alegerea designerului pentru afacerea ta trebuie sa inceapa in primul rand cu definirea scopurilor. Vrei sa obtii modalitati de promovare si prezentare in online? Ai nevoie de un web designer! Daca scopul tau este sa creezi flyere, afise promotionale, bannere si orice poate merge la print, atunci ai nevoie de un grafic designer. Daca incerci sa le combini pe cele doua, cel mai indicat este sa alegi si un web designer si un grafic designer.

Asta pentru ca nu intotdeauna unul sties a le faca pe amandoua, existand intotdeauna un talent si o inclinatie mai mare spre unul dintre domenii. Acesta este si motivul pentru care de cele mai multe ori apar conflicte. Designerii grafici considera ca web designerii realizeaza proiecte la calitate slaba si nepotrivita pentru print, iar acestia din urma sunt frustrati pentru ca desingerii grafici nu inteleg domeniul web.

Lasă un răspuns