Care sunt avantajele taierii betonului cu ajutorul firului diamantat

fir diamantat

Una dintre cele mai des intalnite operatiuni pe santierele de constructii, dar si in amenajarile interioare este taierea betonului. Acest procedeu, este unul dintre cele mai grele si periculoase, mai ales in cazurile in care acestea nu sunt facute corespunzator si cu echipamentul aferent. Foarte multa lume a auzit ca acest proces se poate face cu ajutorul discului diamantat pentru taiat betonul armat sau cu ajutorul unui fir diamantat pentru taiat peretii. Dar oare sa fie atat de simplu?

 

Daca estes sa aprofundam acest lucru, trebuie sa stiti ca exista numerosi factori care  pot afecta performanta de taiere in beton, iar pentru obtinerea unor rezultate optime este bine sa fiti informati. In acest articol dorim sa va dezvalui secretele taierii betonului cu ajutorul firului diamantat, un procedeu greu, dar care poate sa va dea cele mai bune rezultate, daca este folosit corespunzator.

 

Tehnica taierii betonului cu ajutorul firului diamanatat

Taierea betonului cu fir diamantat este o tehnica de taiere a betonului folosita pentru indepartarea unor sectiuni masive de structura, cum ar fi grinzi si stalpi, fundatii, pereti, plansee, structuri supradimensionate sau scari. Aceasta tehnica se aplica in toate cazurile in care celelalte taieri nu se pot efectua si de asemenea in cazul in care spatiul este limitat, iar armaturile sunt foarte puternice

 

Deoarece este foarte puternic, in calea firului diamantat nu va rezista nici o structura din beton sau beton armat, fiind o tehnica foarte folosita si mai ales in lucrarile de demolare controlata.

 

Aceasta tehnica de taiere va fi mereu facuta numai de profesionistii din domeniu si va fi mereu supravegheata si controlata. Deoarece firul diamantat are o rezistenta foarte mare si ruperea acestuia este imposibila, taierile de orice fel, atat umede cat si uscate, se pot efectua cu cea mai mare usurinta, indiferent de grosimea si rezistenta structurilor.

 

 Firul diamantat si avantajele sale

Calitatea, rapiditatea si precizia sunt cateva din caracteristicile generale ale firului diamantat. Acesta este fabricat dintr-un cablu de otel foarte rezistent si este imbracat in pastile diamantate, iar ca si restul echipamentelor pentru constructii, acesta poate fi de mai multe tipuri.

 

 Tipuri de fir diamantat

  • Fir diamantat electrodepozitat – acest tip de fir este primul ce a fost lansat pe piata si este special creat pentru extragerea blocurilor de marmura din cariera. Perlinele acestuia sunt constituite dintr-un corp cilindric din otel pe care s-a depus prin electrodepozitare un strat de pulbere din diamant sintetic, acesta fiind recomandat pentru taierea pietrelor de ce au la baza structura marmurei.
  • Fir diamantat sinterizat – acest tip de fir a fost special creat pentru extragerea blocurilor de granit din cariera si a pietrelor dure, fiind proiectat pentru a taia orice tip de piatra inclusiv cele mai dure si cele mai abrazive. Ce este interesant la acest tip de fir, este faptul ca partea activa a perlinei este alcatuita dintr-un cilindru cu, concentratie de diamant sintetic, a carui compozitie este asemanatoare cu cea a segmentilor de lame si discuri. Acest tip de fir are numeroase avantaje, printre care putem enumera: durata de viata dubla fata de cea a firului diamantat electrodepozitat, iar costurile, care sunt sensibil mai ridicate, sunt naulate de viteza de taiere, care ramane constanta pe toata durata de exploatare.

 

 Performantele ce pot fi atinse cu ajutorul firului diamantat

Datorita duritatii sale, firul diamantat poateatinge diverse performante precum:

 

Material Viteza taiere  – m2 /h Durabilitate – m2/m
Marmura cristalina 10-20 40-80
Marmura colorata 6-15 35-65
Travertin 12-25 50-120
Granit 2-5 6-15
Beton 1.5-3 3-5

 

 Avantajele taierii betonului cu ajutorul firului diamantat

  • nu produce vibratii sau socuri care sa afecteze structura de rezistenta.
  • armatura nu mai constituie un impediment, indiferent de dimensiunile acesteia.
  • nu necesita operatiuni suplimentare de corectare.
  • ofera posibilitatea indepartarii unor elemente cu volum mare, fara a periclita stabilitatea structurii sau a altor constructii aflate in imediata apropiere.
  • durata de executie este mica.
  • datorita acestei tehnici, praful nu isi va mai face simtita prezenta.
  • permite controlul dimensional al volumelor de beton rezultate,
  • lucrarile se pot executa in imediata apropiere a retelelor existente – conducte, cabluri electrice.

 

fir diamantat
fir diamantat

Daca doriti sa scapati repede cu demolarea unei case sau a unui perete care, dar acestea va dau o mare bataie de cap, nu ezitati si comandati un fir diamantat de la disc-beton.ro. Taierea Acesta permite sectionarea aproape oricarui tip de structura, acolo unde masinile de taiat conventionale nu au acces, si totul va fi gata foarte repede si fara praf.

Lasă un răspuns