Care sunt semnele care iti spun ca distributia este uzata?

Daca in trecut exista mitul ca distributia pe lant nu se inlocuieste niciodata, propulsoarele masinilor moderne au schimbat putin regulile. Exista anumite motoare cu distributie pe lant care necesita schimbare dupa doar 100 000 de km, Ceea ce inclina balanta in ceea ce priveste cea mai buna distributie. Este adevarat ca varianta pe lant este inca mai rezistenta, insa un schimb distributie poate sa coste foarte mult, iar piesele sunt si ele mult mai costisitoare decat cele necesare pentru distributia pe curea.

Indiferent ce tip de distributie are masina ta, este bine sa stii semnele pe care le ofera atunci cand incepe sa isi uzeze distributia:

Motoarele cu distributie pe curea. In cazul distributiei pe curea, apare un zgomot ce vine din partea dreapta a motorului. Acest zgomot poate sa vina si de la cureaua de accesorii, ceea ce inseamna ca primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa o schimbi pe aceasta din urma.

Motoarele cu distributie pe lant. Acestea fac zgomot in timp ce sunt rulate si in timp ce se schimba viteza. DE asemenea, genereaza un consum mai mare de combustibil, tremura la relanti si dau nastere unui sunet metalic atunci cand se face frana de motor.

Cat de importanta este distributia masinii?

Este foarte importanta. Aceasta elimina gazele arse si aduce aer proaspat in cilindri. In plus, poate sa optimizeze foarte bine consumul de carburant.

Importanta este cu atat mai mare cu cat, atunci cand se rupe cureaua de distributie pagubele sunt uriase. Practic, vor fi afectate supapele, tachetii, pistoanele, chiulasa, culburatorii, etc, fiind nevoie de un alt motor.

Cat costa schimbarea distributiei?

Preturile pot sa difere de la masina la masina si de la mecanic la mecanic. De regula, costul manoperei se calculeaza in functie de timpul petrecut pentru ducerea la bun sfarsit a intregului proces. Exista masini care au nevoie de minim 8 ore pentru schimbarea distributiei, iar costul poate ajunge la 800-1000 de lei si masini care au nevoie de doar 4 ore, iar pretul este de 3-400 de lei.

La cati kilometri se schimba cureaua de distributie?

In general, schimbul trebuie sa se faca la 60-120000 de km pentru distributia pe curea si la 250-300 000 de km pentru distributia pe lant.

Lasă un răspuns