Casatoria de lunga durata – ce implica?

casatoria de lunga durata

Este tot mai greu ca o casatorie sa reziste foarte mult timp. Trebuie sa se implice foarte mult ambii parteneri, sa lase de la fiecare, sa se asculte si sa comunice.

In acelasi timp, o casatorie de lunga durata are un impact foarte mare asupra psihicului oricarei persoane. Studiile efectuate de specialistii din Statele Unite ale Americii au aratat ceea ce inseamna un mariaj de lunga durata.

Cum te schimba casatoria de lunga durata?

Se pare ca un cuplu care este impreuna de mai bine de 20 de ani au similaritati extraordinare. Spre exemplu, ambii parteneri au acelasi nivel de colesterol, aceeasi stare de sanatate a rinichilor si chiar prezinta riscuri la aceelasi boli cum ar fi dementa sau bolile de inima.

Daca un cuplu traieste in armonie o perioada lunga de timp, riscurile la care sunt predispusi sunt reduse semnificativ. Cu alte cuvinte daca cei doi nu au trait in stres, ba din contra in armonie perfecta, riscul ca cei doi sa se imbolnaveasca de dementa sau de boli cardiovasculare este mult mai mic.

Starea de sanatate este tratata in mod individual chiar daca oamenii traiesc impreuna zeci de ani. Insa, cu toate acestea, ei au mai multe asemanari din punct de vedere al sanatatii. Acest lucru se datoreaza faptului ca cei doi membri ai cuplului se influenteaza foarte mult unul pe altul. Secretul sta in conexiunea dintre cei doi.

Casatoria este o buna modalitate prin care poti transmite starea de bine, dar si de sanatate persoanei iubite. Aceasta poate fi vazuta ca o terapie, in care pacientii sunt dependenti unul de altul.

Totodata, un mariaj de lunga durata presupune urcusuri si coborasuri. Nu este intotdeauna usor, si de multe ori necesita efort suplimentar din partea unei singure persoane. Dar este dovedit stiintific faptul ca persoanele care au ramas casatorite mult timp, traiesc mai armonios.

 

 

 

Lasă un răspuns