Cat de des trebuie sa mergi la dentist?

consult dentist

 Ingrijirea dentara este esentiala pentru mentinerea sanatatii dintilor si gingiilor. De fapt, ingrijirea orala precara poate cauza diferite complicatii. Printre acestea sunt boli ale gingiilor, pierderea dintilor si multe alte afectiuni si infectii.

Datorita acestui fapt, este necesar sa mergi la un dentist de cel putin 2 ori pe an. Astfel veti putea primi controale de rutina si, eventual, tratamente dentare.

Din pacate, in Romania exista o multime de oameni care nu au mers la dentist nici macar o data. De aceea, habar nu au de ce tratamente dentare au nevoie sau in ce consta un consult stomatologic. In tara noastra exista o multime de stomatologi foarte buni care ofera servicii excelente la preturi mici. Insa unii oameni, pur si simplu, evita cabinetele dentare din diferite motive.

Cat de des ar trebui sa mergem la dentist?

In primul rand, se recomanda ca fiecare persoana, indiferent de varsta, sa mearga la un cabinet dentar pentru un control de rutina o data sau de doua ori pe an. In functie de cat de sanatoasa este cavitatea sa orala. Daca esti adult sau adult tanar si nu ai probleme cu sanatatea dentara, atunci un dentist ar putea sa iti spuna ca un control stomatologic pe an este suficient. Controlul de rutina este necesar pentru a te asigura ca gura ta este sanatoasa. In plus, pentru a nu exista niciun simptom al vreunei eventuale boli.

vizita la dentist

Persoanele care sufera de probleme dentare minore, cum ar fi inceputurile de boli gingivale, controalele regulate ar trebui sa aiba loc aproximativ de doua ori pe an. In timpul acestor controale, medicul dentist va avea grija ca problemele deja existente sa nu se agraveze si, din contra, sa se amelioreze. Pentru cei sub o anumita varsta si peste o anumita varsta, programarile la dentist ar trebui sa fie mai dese. Copiii si persoanele cu varste mai mari de 50 de ani ar trebui sa mearga o data la 4 luni la un control stomatologic. Copiii au tendinta de a suferi de carii, iar persoanele in varsta pot avea boli gingivale sau chiar paradontoza. Problemele lor trebuie tinute cu atentie sub control, pentru a nu se agrava si, totodata, pentru a nu determina aparitia altor probleme dentare mai grave.

Lasă un răspuns