Cat este periculoasa poluarea aerului de interior?

Poluarea este o problema cu care ne confruntam din ce in ce mai mult. Alaturi de mancare si apa, aerul este unul dintre elementele care ne sustin viata. Daca nu este 100% pur, riscurile de a dezvolta boli sunt uriase.

Din pacate, in marile orase aerul este departe de a fi pur. Emisiile automobilelor, diversele fabrici care polueaza si chiar si numeroasele aparate casnice ( masini de spalat, centrale termice, etc), duc la un aer greu de respirat.

Ai putea crede ca aerul din interior este mai curat, insa realitatea este cu totul si cu totul si cu totul alta. In multe case exista mucegai creat de umezeala si diverse alte particule nesanatoase. Conform OMS, 4.3 milioane de oameni mor in fiecare an din cauza aerului poluat din interior. Tocmai de aceea, daca vrei o viata sanatoasa este bine sa gasesti solutii pentru aerisirea corecta a interiorului.

Un ventilator aerisire poate fi o solutie optima, insa pentru a te bucura din plin de eficienta lui trebuie sa stii cum sa il alegi. Acesta trebuie sa poata elimina aerul viciat din incaperi si sa introduca un aer proaspat, fara elemente poluante in interior.

La Altecovent exista cateva ventilatoare de aerisire foarte bune, care pot sa respecte toate aceste cerinte.

Care sunt principalii factori poluanti din incaperi si ce probleme pot genera?

Exista numerosi poluanti care pot sta in interior, printre care azbestul, radonul, fumul de tutun sau diversi contaminanti ce apar in mediile umede.

Printre problemele de sanatate pe care le pot polua se numara alergiile si chiar diverse forme de cancer. Este, asadar, o miza foarte mare pentru obtinerea unui aer de interior cat se poate de sanatos, mai ales in conditiile in are ne petrecem mai bine de 80% din viata in interiorul incaperilor.

Cum poti sa elimini elementele poluante din casa?

Un sistem bun de ventilatie este cea mai buna decizie pe care o poti lua, deoarece filtreaza aerul, aducandu-l in interior intr-o forma cat se poate de respirabila. Exista numeroase variante de sisteme de ventilatie, inclusiv sisteme cu recuperare de caldura.

Exista si diverse actiuni pe care l epoti face pentru a te bucura de un aer sanatos. Astfel, este bine sa folosesti doar produse ecologice pentru curatenie, sa renunti la fumat, sa incerci sa te incalzesti cu surse electrice in detrimentul gazului sau in detrimentul arderii de combustibili solizi si sa inspectezi cu atentie casa ori de cate ori ai ocazia, pentru a descoperi eventuale pete de mucegai sau urme de produse chimice si de radeon.

Aspiratorul ar trebui sa fie unul dintre cei mai buni prieteni ai tai si sa fie folosit cat de des posibil.

Desi toate actiunile implica putina atentie, pot intra in rutina ta zilnica si te pot ajuta sa te bucuri de o viata 100% sanatoasa pentru mult timp.

 

Lasă un răspuns