Cauze pentru caderea parului la femei

opreste caderea parului la femei

Părul frumos ca în reclame e strâns legat de o viaţă sănătoasă, iar căderea părului poate fi un semnal de alarmă. Dieteticienii ne spun că atunci când ne confruntăm cu probleme ale scalpului şi ale căderii părului cu siguranţă ne lipseşte ceva din organism. Şampoanele din reclame sunt de multe ori „apă de ploaie” şi nu ne ajută mai deloc.

De ce apare caderea parului la femei?

 

Pityriasis amiantacea — eczema a scalpului — poate de asemeni declansa caderea parului. Formandu-se anumite coji care impiedica cresterea parului, odata cu desprinderea acestor cojite, cad si firele de par. Dar, cu tratament medical, aceste cojite pot fi desprinse de pe scalp si parul poate creste din nou. Tiroida inactiva sau lenesa poate duce la subtierea firului de par. Vestea buna este ca odata ca tiroida ajunge la normal (fiind tratata medicamentos) parul isi revine.

evitam pierderea parului

Conform soulofnature.com piederea fierului din organism, care poate fi declansata si de boala celiaca – sau intolenta la gluten. Aceasta intoleranta afecteaza capacitate intestinului de a absorbinutrietii din mancare – ducand in acest fel la deficienta de fier. Ovarele polichistice sunt a doua cauza pentru caderea parului la femei. In  in perioada pre-menopauzei, ducand la acumularea de cantitati excesive de testosteron. Acest lucru poate explica caderea parului in jurul tamplei si largirea fruntii, in acelasi fel in care barbatii pierd parul.

Vitamine necesare

 

La femeile care se afla in premenopauza sau au menopauza prematura – lipsa de fier este principala cauza a caderii parului. Majoritate fierului din corpul uman este legat de feritina. Aceasta este proteina care ajuta la creea celulelor parului si protejeaza parul de cadere. Nivelul de fier din organism este intre 2 si 150 de nanograme pe mililitru dar avem nevoie de cel putin 70 nanograme pentru a avea un par sanatos. Vitamina C ajuta la absorbtia fierului in organism asa ca e bine sa aveti alaturi un pahar de suc de portocale cand mancati.

felii de fructe cu vitamine si fier

Acest lucru se poate explica si din punct de vedere al evolutiei umane – vara, parul incearca sa protejeze scapul de soarele amiezii iar toamna, aceasta functie poate lua pauza. Datorita faptul ca parul nostru nu este esential pentru a supravietui, corpul determina ca e mai vital sa aloce vitaminele catre alte organe.

In mod normal, pierderea a 40 pana la 120 de fire de par pe zi este ceva normal. Daca observi ca totusi pierzi mai multe fire de par decat in mod regular e bine sa iti faci un test de fier si unul al feritinei.

Daca vrei sa aflii mai multe informatii utile si sa interactionezi cu oameni care se confrunta cu acelasi probleme iti recomandam aceasta pagina de facebook.

 

tratament pentru caderea parului la femei

 

 

 

 

Lasă un răspuns