Ce este un hosting VPS si cum sa-l utilizezi?

Orice proprietar a unui proiect web ajunge in momentul cand are nevoie de mai multe resurse pentru site-ul sau. Cu alte cuvinte, spatiu suficient pe un server, pentru a amplasa toate fisierele necesare, adresa de IP si alte date ce trebuiesc inregistrate.

Astazi, companiile de hosting propun tot felul de servicii si solutii pentru plasarea site-ului. Acestea se deosebesc prin costuri, spatiu de stocare propus, capacitatea de acces al canalului si alti parametrii. Printre optiunile puse la dispozitie, de o mare popularitate se bucura vps hosting, care este un server virtual dedicat. Acesta imbina, intr-o oarecare masura, calitatile unui server personal fizic, doar ca e mai simplu in timpul utilizarii si la un pret mai avantajos.

Spre deosebire de un webhosting virtual clasic, in acest caz serverul este impartit in cateva medii separate si izolate. Datorita acestui fapt, utilizatorii unei singure resurse nu se vor „deranja” intre ei, in procesul de functionare.

De ce ai nevoie de un hosting vps?

VPS-ul este o alegere potrivita atat pentru plasarea unor site-uri de dimensiuni mai mici, cat si pentru proiectele mai mari, care sunt vizitate zilnic de zeci de mii de utilizatori. Dar, cele mai deseori, acestea sunt utilizate in urmatoarele cazuri:

  • Pentru site-urile care cuprind diferite informatii si noutati sau cele care vor sa apara stabil printre primele cautari in motoarele de cautare. Serverul VPS va oferi o conexiune stabila, fiind capabil sa reziste la un flux semnificativ de utilizatori.
  • Pentru magazinele online. Hostingul nu doar ca va face fata numarului mare de accesari, dar si actualizarilor ce au loc in bazele de date a produselor. Acesta va permite plasarea unui internet magazin de dimensiuni mari, cu multe si diverse de articole. Totodata, fiind posibila lansarea unei campanii de publicitate, fara riscul ca in cel mai nepotrivit moment site-ul sa nu mai functioneze.
  • Pentru companiile specializate in crearea resurselor web. Dezvoltatorii vor putea plasa pe hosting toate proiectele care sunt in proces de creare. Astfel, clientul va putea verifica oricand munca si veni cu unele modificari.
  • La fel, poate fi potrivit si marilor companii ce isi doresc sa asigure fiecarui angajat o posta individuala.

Ce trebuie sa cunosti despre vps

La utilizarea unui VPS hosting, clientul obtine un server virtual privat, care este plasat pe o masinarie fizica. Tariful presupune un acces root complet. Astfel, vei putea instala diverse software-uri, face modificari in setarile serverului, creezi tabele etc. Practic ai toate posibilitatile ca in cazul unui hosting dedicat clasic.

Avantajele hostingului VPS

  • Control. Proprietarul are posibilitatea de a gestiona toate procesele ce au loc pe server, fisierele si totodata actiunile vizitatorilor.
  • Numarul de site-uri. Pe un singur hosting pot fi plasate mai multe resurse web.
  • Eficienta. Aceasta este o tehnologie moderna, prin urmare asigurand eficienta si viteza de incarcare rapida a site-ului.
  • Pretul. Este mult mai ieftin sa plasezi pe un virtual private server, decat sa inchiriezi un server dedicat fizic.

In concluzie, este binevenit sa evaluezi necesitatile proiectului tau web si sa optezi pentru solutia cea mai sigura. Initial, investitia ar putea parea una mare, dar daca esti sigur ca site-ul va genera ulterior trafic, e mai bine sa fii din start pregatit.

 

 

Lasă un răspuns