Renunta la stresul de la serviciu cand ajungi acasa

stresul de la serviciu

Dupa o zi grea de munca tot ce ai nevoie este sa te relaxezi in pat. Vrei sa te odihnesti si sa uiti de toate grijile. Chiar daca uneori ai multe lucruri de facut, daca nu te odihnesti cel putin o ora nu poti sa mai dai randament. De aceea este important modul in care te odihnesti.

Cum sa lasi in spate stresul de la serviciu?

Atunci cand te pui in pat trebuie sa renunti la unele lucruri sau la unele obiceiuri. Oricat de multe probleme ai avea pe cap, incearca sa te deconectezi. Atunci cand ajungi acasa este bine sa lasi probleme pe care le ai la serviciu deoparte. Lasa-le la birou si uita de ele atunci cand te pui in pat. Daca vei sta cu gandul la ele nu vei face altceva decat sa te stresezi mai rau. Astfel nu te vei putea odihni in niciun caz.

Uita de mailuri sau de telefoanele pe care trebuie sa le dai in interes de serviciu. Cand ajungi acasa, ti se termina programul, deci trebuie sa ti se termine orice grija legata de serviciu pentru ca oricum a doua zi o vei lua de la capat.

Lasa deoparte si telefonul mobil. Daca vrei sa te odihnesti nu este bine sa stai cu ochii in telefonul mobil pentru ca mai rau te vei obosi. Lasa telefonul langa tine doar pentru a auzi alarma de a doua zi de dimineata sau pentru a primi apeluri doar de la persoanele importante si dragi, nu pentru a sta ore in sir pe retelele de socializare.

Este important sa stiti faptul ca lumina telefonului si vibratiile acestuia iti vor deregla acele mecanisme care iti pregatesc organismul pentru odihna. Pe langa lucrul acesta, melatonina sau productia de ati hormoni este redusa de catre smartphonul tau. Cea mai buna solutie este sa citesti o carte inainte de culcare.

 

 

 

Lasă un răspuns