Ce trebuie sa stii despre seminee in 2019?

seminee

Sigur ati vazut prin reviste sau cand ati fost in vizita la cineva o camera frumos amenajata in care exista un semineu nu? V-ati gandit sa va faceti si voi o asemenea camera insa nu stiti cum sa o amenajati si mai ales daca necesita sa ii acordati o atentie mai deosebita.

Informatii generale despre seminee

Trebuie sa ne documentam in primul rand si sa vedem ce fel de semineu este cel mai potrivit pentru casa noastra. Exista mai multe tipuri de semintee. Poti fi seminee clasice, moderne, deschise, inchise, cu gaz sau pe lemne. Orice tip de semineu ai alege, va oferi design modern camerei tale.

In principal sunt trei tipuri de seminee: rustic, clasic si modern. Pentru a va instala un semineu puteti apela atat la o firma de specialitate, cat si la un meserias, insa decizia modelului pe care doriti sa vi-l execute va apartine.
Semineele rustice sunt construite cu spatele la zid, si se continua in inaltime cu o grinda solida din lemn, care da un aspect interesant intregii camere. Aceste seminee au hote de dimensiuni destul de mari, in functie de tipul de casa. Poate fi o casa din piatra alba, piatra cioplita sau caramida, iar hota semineului va avea dimensiuni destul de mari.
Semineele clasice sunt caracterizate prin eleganta si supletea elementelor decorative. Aceste tipuri de seminee, pun in evidenta ornamentele si decoratiunile de tipul: muluri, blazoane si coloane.

Seminee moderne

Semineele moderne, sunt caracterizate prin simplitatea si puritatea formei. Aceste tipuri de seminee se incadreaza perfect interioarelor din zilele noastre. Au culori si forme interesante cum ar fi camine suspendate, rotunde si au un aspect minimalist. Semineele acestea exista de peste douazeci de ani si incep sa se raspandeasca din ce in ce mai mult.
Forma hotei la aceste tipuri de seminee, este de regula dreptunghiulara, avand o vatra mai mare care se imbina perfect cu arhitectura zidului pe care se sprijina.
Daca esti foarte original si nu vrei sa se mai gaseasca si in alta casa un semineu ca al tau, poti alege sa vorbesti cu un arhitect si sa iti construiasca un semineu unicat. Acestia vin cu idei din ce in ce mai indraznete si poti avea altfel un semineu pe placul tau si care sa se potriveasca personalitatii tale.

Fiti creativi

Daca nici arhitectii nu va incanta cu ceea ce va propun, atunci puteti incepe prin a va construi singur un semineu. Incepeti sa dati frau liber imaginatiei, si cu cateva idei originale, puteti proiecta un semineu care sa corespunda la fix gusturilor tale.
Orice tip de semineu ati alege insa, este bine de stiut ca acesta trebuie sa se integreze cu restul camerei. Trebuie sa mergeti pe aceeasi tema, pentru ca aparand o discrepanta intre tipul de semineu si stilul camerei, aspectul nu va fi deloc unul placut.
Acum ca am terminat cu aspectul, ne mai ramane o singura intrebare…semineul pe gaze sau pe lemne?
Semineul pe gaz este perfect pentru persoanele mai comode care vor sa priveasca spectacolul flacarilor si lumina intensa, insa care sa nu aiba incovenientele unui semineu pe lemne.

Lasă un răspuns