CELE MAI IEFTINE ZBORURI – LOW COST SAU NU

zbor low cost

Alegerea unei companii aeriene joaca un rol primordial pentru o deplasare.
Costul, desi este extrem de important in luarea unei decizii, nu e singurul criteriu, caci ne orientam si in functie de durata zborului,de numarul de bagaje permis si de confortul oferit. In cazul zborurilor low-cost, vorbim despre zboruri fara escala, in majoritatea destinatiilor extrem de cerute de calatori.

Desi aterizeaza pe un aeroport secundar, durata totala si costul final sunt mai atractive decat pretul platit pentru zborul cu o comanie de linie. Un alt avantaj oferit de companiile low-costconsta in limita de kilograme pentru bagajele de la cala, care, desi se plateste, e de pana la 32kg, la care se adauga cele7-10 kg admise ca bagaje de mana.

Dat fiind faptul ca exista o singura clasa de pasageri, nu poti emite pretentii de a calatori, sa spunem, la business class, cu toate avantajele ce decurg dintr-un astfel de statut privilegiat.

Neaterizand decat pe aeroporturile secundare ale oraselelor aflate in apropierea punctului final al destinatiei, turistul are nevoie de un alt mijloc de transport care sa-l conduca acolo.

Pentru a mentine costuri reduse, destinatiile acoperite de zborurile low-cost nu sunt extrem de variate, limitandu-se, in mare parte, la calatorii in interiorul Europei.Pentru zborurile transatlantice, trebuie sa apelati la o companie de linie.

De regula, la un zbor low-cost, nu beneficiezi de un loc pe care sa il fi putut rezerva in avans, ocupi primul loc liber gasit.

zbor low cost

Din pacate, trebuie sa fim atenti la comisioanele suplimentare solicitate la cumpararea biletelor, printre ele fiind vorba si de asigurarea de calatorie, ce vine in completarea arhi suficientei asigurari de sanatate, suficienta in astfel de deplasari.

Daca stim sa anticipam si sa putem la lucru toate motoarele de cautare, putem beneficia, cu 2-3 luni inainte, de bilete mai ieftine cu 50-70%.

Lasă un răspuns