Cum alegem facultatea potrivita

Viata de student este foarte frumoasa, dar pe cat de frumoasa este pe atat de costisitoare.

Pentru a ne putea intretine dupa ce am terminat liceul, in primul rand trebuie sa alegem facultatea care ni se potriveste cel mai bine. Daca am studiat profilul real, cel mai indicat ar fi sa ne inscriem la o facultate pe acest profil, cum ar fi informatica, politehnica, matematica sau contabilitate.

Trebuie sa luam in considerare si ce nisa este de viitor, pana la urma nu toate posturile ne duc in clasa sociala dorita.

Dupa ce ne-am hotarat asupra facultatii, luam in considerare orasul, cu cat este mai mare cu atat costurile sunt mai mari si vom duce un trai mai greu. Daca alegem un oras mare pentru a studia, atunci chiria este de preferat sa o luam ori la camin, unde costurile sunt cu mult reduse, ori cat mai la periferie. Cu cat alegem o locatie mai aproape de centru cu atat chiria va fi mai mare.

Incercati sa nu aveti restante, costurile sunt destul de mari la toate facultatile, iar daca aveti prezenta la cursuri, acest lucru va poate ajuta.

Un loc de munca provizoriu pe timpul facultatii ar fi bine venit, va ajuta sa mai cumparati din materialele pentru studiu.

Daca veniti dintr-un oras mic, atunci trebuie sa va pregatitit sa dati din “coate” deoarece viata intr-un oras mare este foarte competitiva in ceea ce constau locurile de munca. Este foarte greu sa iti gasesti pe profilul ales dar mai ales sa promovezi. Oportunitati in companiile mari nu se dau oricum, trebuie sa fie foarte bine pus la punct CV-ul.

Incercati ca alegerea luata sa fie cea corecta, sa va placa, iar ceea ce faceti sa fie cu drag, nu va doriti un loc de munca la care nu veti merge cu inima deschisa.

facultati

 

 

Lasă un răspuns