Cum alegi un inel de logodna cu safir perfect

inel de logodna

Multe persoane aleg sa cumpere un inel de logodna cu safir, deoarece acestea sunt disponibile intr-o varietate de culori. De asemenea, ele sunt mai accesibile decat diamantele. Multi oameni sunt atrasi de perspectiva de a cumpara un safir mare la aceeasi suma de bani pe care ar cheltui-o pe un diamant mic.

Este important, cu toate acestea, sa te informezi bine asupra safirelor, astfel incat sa fii sigur ca iei cea mai buna decizie in legatura cu valoarea, calitatea si aspectul pietrei pretioase alese.

inel de logodna safir

Deoarece exista o gama diversa de safire pe piata bijuteriilor, este dificil sa alegi safirul perfect. Spre deosebire de diamante, care au ghidul celor 4C care le masoara valoarea, safirele sunt mult mai dificil de a fi clasificate.

Cele mai importante lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand vrei sa cumperi un inel de logodna cu safir perfect sunt culoarea, forma si marimea pietrei pretioase.

Culoarea unui inel de logodna cu safir

Albastrul inchis este cea mai populara si apreciata culoare a safirelor, oferindu-le un statut regal, mai ales datorita faptului ca Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, este una dintre personalitatile care au purtat aceasta bijuterie. Cei mai multi oameni prefera sa poarte safire de aceasta culoare, deoarece sunt foarte cunoscute, clasice si elegante.

Cu toate acestea, gama safirelor se gaseste in toate culorile spectrului, toate dintre ele putand crea un inel de logodna frumos. Safirele sunt, de asemenea, disponibile in roz, violet, galben, portocaliu, verde si alb. Safirele roz, de pilda, au devenit tot mai populare pe piata bijuteriilor in ultimii ani.

Indiferent ce culoare alegi, este important sa iei in considerare saturatia culorilor safirelor. Safirele cu o culoare uniforma sunt de o calitate mai buna decat cele luminoase (mai putin saturate) sau intunecate.

Dar cel mai important este sa te asiguri ca safirul selectat nu are incluziuni sau imperfectiuni mici care sunt vizibile cu ochiul liber.

Forma si marimea

Urmatoarele aspecte importante atunci cand alegi inelul de logodna cu safir perfect sunt forma si marimea pietrei pretioase. Exista mai multe forme disponibile pentru safire. Inelul poate avea un singur safir (solitaire), acesta fiind cel mai popular tip de inele de logodna cu safire. Cele mai frecvente taieturi pentru aceste safire sunt rotund, oval si cushion. Dimensiunea standard a unui safir rotund este de 6 mm, care este echivalent cu un diamant de 0,75 carate.

Pietrele cu trei safire sunt o alternativa pentru inelele de logodna cu safire ce au taietura rotunda, ovala sau cushion. Cele mai frecvent intalnite sunt inelele aniversare sau Trinity.

Inelele cu safire cluster au devenit tot mai populare. Acestea sunt realizate din mai multe safire mici intr-o formatie dispersata (cluster) ce poate fi sau nu setata cu diamante. Aceste tipuri de inele sunt mai economice decat inelele cu un singur safir Solitaire, deoarece ele cantaresc mai putin.

Fie ca alegi un inel de logodna cluster cu safir roz setat cu diamante sau un safir albastru Solitaire rotund, este important sa iei in considerare calitatea safirului inelului de logodna bazandu-te pe culoare, forma si marime.

Lasă un răspuns