Cum functioneaza chillerele si cum se remediaza defectiunile lor

reparatii chiller

Activitatea de zi cu zi a foarte multor companii presupune utilizarea unor echipamente specializate, prin intermediul carora materiile prime sa poata fi prelucrate in mod eficient. De asemena, exista si firme care trebuie sa le asigure angajatilor conditii optime de confort, pentru a-si putea desfasura activitatea in mod productiv. Unele dintre cele mai importante echipamente utilizate in acest sens sunt sistemele HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning – trad. incalzire, ventilatie, aer conditionat). 

Pentru ca sistemele HVAC sa isi indeplineasca asa cum se cuvine sarcinile, ele sunt dotate cu echipamente numite chillere. Acestea sunt consumatori importanti de energie electrica si functioneaza in mod intens, pentru a putea intretine sistemele HVAC. Intensitatea functionarii predispune chillerele si la defectiuni care pot fi destul de grave. Afla din acest articol cum functioneaza aceste echipamente si cand ar putea fi necesare servicii de reparatii chiller.

Cand devin necesare serviciile de reparatii chiller

Chillerele sunt echipamente complexe, al caror rol este acela de a contribui la crearea unui echilibru termic intr-un mediu. Acest lucru este realizat in trei pasi, astfel: chillerul extrage caldura dintr-un mediu, o transfera catre altul si o elibereaza in noul mediu. Acest principiu de functionare transforma chillerele in solutii pentru dezumudificarea sau racirea aerului din cladiri. 

Pentru a putea sa functioneze astfel, chillerele au nevoie de mai multe elemente componente. El dispune de un compresor, care aspira un agent frigorific aflat in stare gazoasa. Aspirarea se face la joasa presiune si la temperatura scazuta. Dupa aspirare, agentul frigorific gazos se comprima la presiune si temperatura ridicate. 

Tot in componenta chillerului se afla si un condensator, prin in termediul caruia agentul frigorific condenseaza, iar caldura preluata din apa este transmisa catre mediul exterior. In plus, din structura unui chiller face parte si un vaporizator, prin care se preia caldura din spatiile exterioare, in care se afla aparate de climatizare.

Pentru ca tot acest principiu de functionare sa fie posibil in conditii de eficienta, chillerul consuma o cantitate mare de energie si depune un efort intens in permanenta. Astfel, apare si riscul defectiunilor. Iata care sunt cele mai comune probleme care pot sa opreasca functionarea unui chiller:

  • Circuitul de freon este defect
  • Vaporizatorul si condensatorul sunt afectate de depuneri
  • Uleiul este uzat
  • Instalatia de apa racita se defecteaza
  • Conexiunile electrice sunt suprasolicitate sau ineficiente

In cazul aparitiei defectiunilor la nivelul chillerelor, intregul sistem HVAC va deveni ineficient. Este, astfel, esential sa se intervina imediat cu servicii de reparatii chiller precise. In acelasi timp, asigurarea mentenantei pentru aceste echipamente poate sa asigure functionarea lor eficienta pe o perioada indelungata.

Daca ai nevoie de servicii profesionale de reparatii chiller, acceseaza Servicefrigonline.ro. Ai acces la o echipa de specialisti cu experienta, capabili sa detecteze si sa rezolve rapid orice problema a chillerelor, care ar putea afecta activitatea de productie a firmei tale. Totul, la un pret foarte avantajos si intr-un timp scurt. 

Alege sa colaborezi cu profesionisti, pentru ca afacerea ta sa functioneze mereu la capacitate maxima. Acest lucru este posibil doar prin gestionarea eficienta a materiilor prime si prin crearea de conditii optime pentru buna performanta a angajatilor, cu ajutorul echipamentelor potrivite.

Lasă un răspuns