Ce trebuie sa stii cand iti alegi echipamentele HoReCa?

Sfaturi pentru alegerea echipamentelor horeca

Domeniul HoReCa necesita multa atentie, experienta si profesionalism, motiv pentru care echipamentele HoReCa care le alegi trebuie sa trebuie sa aiba aceleasi standarde si sa poata indeplini cu succes toate nevoile pe care le ai.

Pentru a te asigura ca beneficiezi de cele mai bune produse si chiar si de sfaturi de la profesionisti, recomandam achizitionarea acestor echipamente HoReCa din magazine specializate, precum Gastroprofis.

Alegerea ustensilelor necesare in bucatariile comerciale necesita in primul rand research cu privire la capacitatile acestora si in al doilea rand, stabilirea prioritatilor si necesitatilor pe care le va avea localul tau si echipa.

Cum alegi echipamentele HoReCa?

  • Alege meniul. Majoritatea patronilor de restaurante incearca sa creeze un mediu cat mai pregatit si de multe ori ajung sa cumpere lucruri care nu vor fi folosite. Pentru a evita cheltuieli care nu sunt necesare si pentru a-ti eficientiza cat mai bine bugetul si timpul, stabileste ce ei include in meniu. In functie de aceste preparate, vei pute alege doar echipoamentele HoReCa ce te vor ajuta in crearea lor.
  • Stabileste un buget. Daca iti impui de la bun inceput bugetul de care dispui, nu vei cumpara lucruri nefolositoare sau nu vei cheltui o avere pe echipamente la supra-pret. Trebuie totusi sa ia in vedere raportul calitate-pret, care trebuie sa fie cat mai in echilibru. O alta varianta care te poate ajuta sa economisesti daca este la inceput de drum este achizitonarea acestor produse in regim de inchiriere sau second-hand.
  • Masoara spatiul. Echipamentele HoReCa vin intr-o multime de modele, tipuri si marimi diferite, asa ca trebuie sa stii exact care se vor potrivi cel mai bine in bucataria ta. Nu vrei ca angajatii tai sa se loveasca de colturi sau sa darame echipamente care pot ingreuna activitatea.
  • Asigura-te ca beneficiezi de garantii. Avand in vedere faptul ca aceste echipamente sunt folosite zi de zi la o capacitate intensa, defectiunea este inevitabila. Cele mai avantajoase garantii sunt cele care iti ofera produse de schimb pe parcursul reparatiei celorlalte.
  • Asigura-te ca faci un training. Desigur, echipa din bucataria ta este aleasa dupa standarde riguroase, insa echipamentele HoReCa sunt complexe si este nevoie de un instructaj pentru a fi corect folosite.

Lasă un răspuns