Cum sa ai o casa la cheie asa cum ti-ai dorit

Cum sa ai o casa la cheie asa cum ti-ai dorit

Atunci cand iti propui sa ai o casa cu o curte frumos amenajata, sau cu gradina, este timpul sa cauti cele mai avantajoase solutii pentru a-ti indeplini dorinta. Te gandesti cat de frumos ar fi sa poti face un gratar in propria ta curte si sa iti vezi copiii cum se joaca, in timp ce tu te relaxezi pe un balansoar sau un sezlong. Toate astea fac parte din mult-dorita relaxare la finalul unei zile incarcate de la munca.

Pentru a-ti implini aceste dorinte, ai nevoie de o casa amplasata intr-o zona linistita. Una dintre cele mai bune solutii este sa alegi o casa la cheie. Astfel, vei trece peste partea in care trebuie sa cumperi toate materialele de constructie, sa angajezi o echipa de profesionisti si sa astepti pana se ridica de la zero ceea ce va fi casa ta. Desi scapi de toate aceste griji si reduci din timpul necesar pana te poti muta in noua ta casa, trebuie sa fii atent la cateva aspecte. Este esential sa stii din ce este construita casa.

Ce presupune o casa la cheie?

Pana in momentul in care o casa ajunge la faza finala, in care se numeste casa la cheie, trece prin diverse faze. Acestea sunt urmatoarele:

  • Faza la rosu
  • Inchideri exterioare, termoizolatie, tencuieli exterioare si interioare si tamplarie
  • Instalatie electrica
  • Instalatii sanitare si instalatie de canalizare
  • Instalatia termica
  • Finisaje pardoseli – parchet, gresie, faianta

Pretul si proiectantul

Atunci cand doresti sa cumperi o casa la cheie, este foarte important sa alegi una in functie de materialele din care este construita. In ceea ce priveste constructia, pretul pe metru patrat este intr-o usoara scadere. In ceea ce priveste materialele de constructie, pretul acestora a cunoscut o usoara crestere. Conform dezvoltatorilor care activeaza pe piata imobiliara, dar si conform persoanelor care vor sa demareze proiecte noi, preturile de constructie au scazut.

Desi multe persoane se intereseaza de constructiile la cheie, nu multi au curajul sa faca o astfel de investitie. Trebuie insa inteles faptul ca pretul unei case depinde mult si de discutiile avute cu proiectantul. Acesta trebuie sa fie capabil sa ofere solutii optime pentru fiecare persoana. Este esential sa gasesti un proiectant bun, care sa inteleaga exact ceea ce iti doresti si sa poti dezvolta o relatie buna, pentru a realiza lucrurile asa cum iti doresti. Cu un proiectant bun, poti obtine exact casa pe care ti-o doresti. Insa pentru aceasta, este important sa iti expui ideile clar, corect si concis, pentru a-l ajuta sa vizualizeze exact ideea ta.

O casa la cheie reprezinta o investitie, astfel ca trebuie sa trebuie sa fii atent la toate detaliile daca ai in plan o astfel de constructie. Chiar si cele mai mici detalii pot face diferenta. De aceea, trebuie sa alegi cu grija materialul din care este construita casa si chiar si culoarea. Pentru a obtine casa dorita, trebuie sa stii inca de la inceput rezultatul pe care ti-l doresti si sa planuiesti totul cu atentie, pana la cel mai mic detaliu. Inca de la inceput, trebuie sa discuti cu proiectantul toate lucrurile pe care vrei sa le contina proiectul, deoarece s-ar putea sa nu mai poata fi adaugate pe parcurs, daca deja constructia este in stadiu avansat.

Lasă un răspuns