Cum sa alegi mobilierul pentru baie

Indiferent ca vrei sa it personalizezi noua casa sau iti renovezi o baie mai veche, dulapurile de baie pot fi punctul focal care stabileste tonul si stilul intregii incaperi. Exista multe optiuni dintre care poti alege atunci cand vine vorba de mobilierul de baie, insa deoarece aceasta gama este atat de diversa, este usor sa iei decizii incorecte.

Iata asadar cateva lucruri utile la care sa te gandesti atunci cand iti alegi noul mobilier de baie:

Masoara spatiul de care dispui. Daca renovezi o baie deja construita, s-ar putea sa fii nevoit sa te limitezi la spatiul disponibil, cu exceptia cazului in care intentionezi sa spargi un perete pentru a largi incaperea. Daca lucrezi la o baie noua, va trebui sa te decizi cat spatiu doresti sa dedici mobilierului pe care vrei sa il instalezi. Notarea tuturor dimensiunilor te va ajuta sa fii constient de cat spatiu ai la dispozitie pentru corpurile pe care vrei sa le cumperi, in special daca vrei sa iei mobilier la comanda.

Alege un stil si incearca sa nu te abati de la el. Optiunile de mobilier pentru baie includ totul, de la chiuvete standard si dulapuri de perete pana la seturi de mobila complet echipate. Iar piata ne ofera o sumedenie de stiluri din care putem alege. Poti asorta stilul dulapurilor de baie cu stilul restul casei tale, ceea ce ar fi de preferat, sau poti decora interiorul baii intr-un stil complet diferit. Recomandat ar fi, insa, sa decorezi baia intr-un singur stil, pentru a exista o oarecare omogenitate.

Decide ce finisaj sa alegi. Finisajul pe care il alegi se refera la stil, aspect si design. Daca ai baia mica si doresti sa o faci sa para mai mare, selecteaza dulapurile de baie de culoare deschisa sau cu un finisaj vopsit in culori deschise. Culorile inchise functioneaza mai bine in baile spatioase.

Cate chiuvete doresti? Baile principale din ziua de azi au adesea doua chiuvete, in timp ce baile pentru oaspeti au, de obicei, doar una. Daca ai spatiu suficient, recomandam instalarea a doua chiuvete. Acest lucru va duce la imbunatatirea aspectului baii, ca sa nu mai vorbim de utilizare. In plus, daca la fiecare chiuveta instalezi cate un dulap, vei avea mult mai mult spatiu de depozitare.

Ia in considerare instalatiile sanitare existente. Daca faci lucrari de renovare sau ai deja instalatiile sanitare montate, trebuie sa alegi dulapuri de baie care sa se potriveasca instalatiilor. Daca decizi sa refaci instalatiile sanitare pentru a gazdui un nou tip de dulap de baie, asigura-te ca iei in calcul costul noii instalatii.

Lasă un răspuns