Cum sa alegi un camin de batrani?

camin de batrani excelent

Gasirea unui astfel de loc in care sa te simti ca acasa este greu de gasit si implica o mare responsabilitate.

Alegerea unui astfel de loc pentru un membru al familiei este una dintre cele mai dificile decizii in viata.Este o sarcina stresanta, consumatoare de timp, care este adesea agravata de faptul ca persoana draga a suferit sau sufera de o criza medicala.

Ce asteptari sa ai de la un camin de batrani?

Vrei un loc in care sa primeasca toata atentia. Unde servicile sunt exceptionale, unde responsabilitatea si experienta personalului sunt vizibile inca de la inceput. Din pacate, nu toate caminele de batrani sunt potrivite. Nivelul de ingrijire sau calificarea personalului variaza foarte mult intre aceste centre. Caminul de batrani Sfantul Irineu ofera servicii de ingrijire persoane varstnice la cele mai inalte standarde

Cel mai important este sa gasesti un loc primitor, calduros unde persoana draga sa se simta ca acasa, sa simta caldura familiala si in acelasi timp sa primesca ajutorul medical de care are nevoie.

Un alt aspect de o importanta majora este politica pe care o are un camin de batrani. Acesta nu trebuie sa fie foarte restrictiv si sa impuna realizarea tuturor activitatilor din programul zilnic. Mutarea intr-un camin de batrani este un pas ingrijorator pentru oricine. In special pentru ca batranii se gandesc ca isi pierd din independenta si totodata din libertate.

Caminul de batrani ar trebui sa ii ajute sa se integreze in comunitatea acestuia din punct de vedere social. Cu toate acestea, ei ar trebui sa poata parasi caminul oricand, pentru plimbari prin oras, vizite la restaurante sau alte obiective.

Inainte de a alege un camin de batrani, asigurati-va ca interactionati in mai multe randuri cu personalul. Incercati chiar sa observati comportamentul lor in comunicare cu batranii. Daca observati ca sunt nervosi, se rastesc, ii bruscheaza sau se comporta urat, acesta este un semnal de alarma.

Lasă un răspuns