Tu stii cum sa iti dresezi pisica?

cum sa dresezi pisica

Piscile sunt mereu animalele acelea blande, care se tin numai dupa tine, care se aseaza pe picioarele tale si incep sa se frece de tine. Uneori insa, pisicutele blande si jucause nu mai sunt chiar asa de blande. Au un comportament agresiv si nu te mai asculta. Iata cum poti incerca (si reusi) sa iti dresezi pisica.

Cum poti sa dresezi pisica?

Ca si in cazul cainelui, nu trebuie sa iti lovesti pisica sub nici o forma. Violenta nu va face altceva decat sa o inraiasca mai mult si sa se sperie de tine. Trebuie sa ai rabdare cu ea, sa vorbesti frumos, sa o mangai cand te asculta si sa o premiezi cu ceva de mancare cand face ce vrei tu.

Comenzile pe care i le dai trebuie invatate pe rand. Nu trebuie sa incerci sa ii dai 2-3 comenzi pe zi sau sa o inveti sa faca cine stie cate trucuri. Pisica nu va face altceva decat sa nu respecte nimic din ce i-ai zis, iar efortul tau va fi in zadar.

Cel mai bine este sa o inveti cateva comenzi de baza. In principal, sa o inveti ca „nu” inseamna nu cand vine vorba de zgariat canapeaua. Daca pisica raspunde la comanda ta, trebuie sa o recompensezi. Bineinteles ca recompensa trebuie sa constituie ceva de mancare. Cel mai bine este sa alegi mancarea preferata a pisicii.

Cand dresezi pisica si ii oferi o recompensa in urma executarii unei comenzi, aceasta va intelege ca daca face acel lucru, va primi mancare. Astfel, e clar ca va indeplini comanda si te va asculta.

Secretul este ca toate lucrurile in viata: repetitia este mama invataturii. Cu cat repeti mai mult o comanda cand dresezi pisica, cu atat ea va deveni mai obisnuita. Daca vezi totusi ca pisica nu te asculta, nu insista. Se va enerva si va deveni agresiva.

cum sa dresezi pisica

SONY DSC

Lasă un răspuns