Cum sa obtii profit prin lichidarea de stoc?

Beneficii pentru lichidarea de stoc

Lichidarea de stoc este un termen simplu de inteles, care subliniaza faptul ca este nevoie de vanzarea intregului stoc de produse pentru a fi inlocuit cu unul nou. Pentru ca se impune scaparea de toate produsele, magazinele din industria de retail apeleaza la promotii cu preturi extrem de reduse pentru a incuraja vanzarea produselor.

Lichidarea de stoc se poate efectua si in cazul inchiderii unei locatii a magazinului. Acest lucru nu inseamna neaparat ca afacerea a esuat, ci poate fi vorba despre schimbarea locatiei.

Beneficii pentru lichidarea de stoc

Majoritatea retailerilor urmaresc sa nu ramana cu stocurile din colectiile vechi sau sa tina prea mult anumite produse pentru vanzare. In acelasi timp, acestia urmaresc sa obtina cel mai mare profit posibil. Acest lucru se poate realiza de cele mai multe ori doar prin lichidarea de stoc, unde preturile pot ajunge pana la -90%.

  • Principalul beneficiu al lichidarii de stocuri este profitul. Cu toate ca preturile produselor sunt reduse drastic, pretul de vanzare tot ramane mai mare decat cel de achizitie. Astfel, prin comercializarea unui volum semnificativ mai mare de produse, lucru care se intampla in cazul acestor reduceri, profitul poate creste exponential.
  • Reimprospatarea gamei de produse. Cand reusesti sa scapi de un intreg stoc de produse din colectiile care au trecut ai posibilitatea de a reinnoi oferta de produse. Astfel, cu o astfel de schimbare facuta constant, clientii tai nu se vor plictisi si vor veni mereu pentru produsele noi.

Lasă un răspuns