De ce este asfaltul atat de popular?

Asfaltul este unul dintre cele mai importante elemente ale societatii noastre, fiind un adevarat motor al dezvoltarii. Procesul de asfaltari drumuri a ajuns sa fie disponibil peste tot prin lume, iar stratul de bitum asezat pe drum a dus la o doza mai mare de confort, la viteze mai mari de circulatie si la dezvoltarea unor masini din ce in ce mai performante.

De ce este, asadar, asfaltul atat de popular?

In principiu, popularitatea i se trage de la numeroasele avantaje pe care le ofera:

  • Rapiditatea in executie. Asfaltul se poate turna in doar cateva ore si poate fi folosit imediat dupa turnare.
  • Simplitatea mentenantei. Mentenanta asfaltului se face simplu, prin simpla spalare ocazionala a stratului. Daca este bine turnat si daca este ales un bitum de buna calitate, stratul de asfalt rezista inclusiv la tratamentul cu sare din timpul iernii.
  • Costul. Asfaltarea are un cost scazut in comparatie cu alte solutii de pavare.
  • Flexibilitatea. Asfaltul poate sa fie asternut oriunde. Desi este foarte popular pe strazi, acesta poate sa fie turnat fara probleme pe trotuare, in curti sau in parcuri.

Pe langa aceste avantaje, asfaltul nu este zgomotos, permitand o rulare in liniste a automobilelor si poate avea un aspect foarte placut, mai ales in conditiile in care in ultimii ani au aparut din ce in ce mai multe solutii estetice prin care bitumul poate sa fie colorat.

Exista si parti negative ale asfaltului?

Din pacate, exista si anumite parti negative, insa acestea apar, cu preponderenta, in situatiile in care asfaltarea a fost facuta de catre o firma fara experienta. In principiu, printre partile negative se numara faptul ca pe timpul verii asfaltul se poate incinge iar in timp, din cauza greutatii automobilelor, pot aparea gropi si crapaturi.

Problema gropilor poate sa fie rezolvata rapid prin lucrari de reparatii facute de firma care a asternut asfaltul. Tocmai de aceea, este bine sa se caute o firma care sa ofere garantie indelungata si sa aiba un portofoliu cat mai serios de lucrari.

Asfaltul este, asadar, o solutie folosita pe scara larga datorita numeroaselor avantaje pe care le are. Daca ai in vedere pavarea unui drum, poti lua in considerare fara probleme acest material.

 

Lasă un răspuns