De ce sa faci vontulariat?

voluntariat

Auzim tot mai des de faptul ca se cauta voluntari in anumite domenii. Desi, lumea este in general reticenta la asa ceva pentru ca, dat fiind faptul ca este voluntariat, nu se plateste…si de ce sa nu faci ceva pentru care esti platit. Asa gandeste majoritatea…insa cu ajutorul voluntariatului te dezvolti foarte mult, si un voluntariat adaugat la CV este un punct in plus luat in vedere de angajator.

De ce sa faci voluntariat?

Ca voluntar ai o serie de avantaje. Iti ofera traininguri de dezvoltare profesionala si personala gratuite. Un alt avantaj este faptul ca voluntariatul se poate desfasura in cadrul mai multor subiecte. Apoi, vei beneficia de un training specializat in aceste domenii, fara prea mare efort.

Fiind voluntar afli ce iti place sa faci si ce nu. De cate ori v-ati confruntat cu aceasta problema? Va gandeati ca va place sa faceti un lucru, ca v-ati dori, iar cand ati fosti pusi in fata faptului implinit ati realizat ca lucrurile nu stau chiar asa cum credeati.

Participand la astfel de programe de voluntariat cunosti oameni noi care iti impartasesc din cunostintele lor si iti faci si noi prieteni. Bineinteles ca acolo unde sunt multi oameni este si distractie multa deci…inca nu te-am convins?

Pe langa toate acestea devii mai reponsabil si mai organizat. Este important sa stii sa te organizezi, sa fii mai ordonat si mai calculat. In cadrul unui astfel de proiect va trebui sa fii implicat intr-o echipa. Lucrul si comunicarea cu mai multi oameni iti dezvolta capacitatile de organizare si comunicare. De cele mai multe ori, acestea sunt foarte aprectiate in mai multe domenii. Aici ma refer atat in cadrul unui job, cat si in unitatile de invatamant superior.

Tot ce trebuie sa faci este sa gasesti subiectul de care esti interesat. Apoi, munca benefica va veni de la sine!

voluntariat benefic

Lasă un răspuns