Defectiuni comune intalnite la degradarea constructiilor

Degradarea constructiilor

Cu siguranta ai observat cel putin o data crapaturi sau bucati de tencuiala cazute in structura, care au dus la degradarea cladirii pe langa care ai trecut. Asta cu atat mai mult cu cat te-ai plimbat prin zonele istorice ale Bucurestiului. Poate ca nu ai acordat atat atentie, insa multi proprietari de cladiri sau locuinte in astfel de locuri au probleme cu degradarea constructiilor.

Principalul motiv pentru care trebuie sa acorzi atentie acestor probleme este pentru a nu ajunge sa fie nevoie sa apelezi la servicii de demolari controlate. Aceasta este ultima etapa, cand distrugerile sunt prea mari la structura cladirii pentru a mai salva ceva. Noi iti vom prezenta cateva dintre cele mai intlnite probleme si cum te pot afecta acestea.

Ce fel de probleme pot aparea la degradarea constructiilor?

Defectiunile precum crapaturile sau bucatile lipsa nu sunt singurele probleme care pot aparea la o cladire, ci pot exista si elemente periculoase in structura cladiri, care nu pot fi vazute. Defectiunile pot fi caracterizate in functie de factorii de care sunt provocate:

  • Factori climatologici: ploi torentiale care cauzeaza inundatii sau erodarea fatadei
  • Factori geologici: alunecarile de teren si cutremurele care pot duce la degradarea constructiilor aproape complet.
  • Mediul de constructie. Daca procesul de constructie nu este adaptat pentru mediul in care cladirea este amenajata, atunci vor aparea inevitabil probleme, iar sustenabilitatea cladirii nu va exista.
  • Intretinerea defectuoasa. Probabil ca este cel mai comun aspect intalnit, deoarece orice constructie are nevoie cu trecerea timpului de procese de reparatie, in special pentru structura cladirii.

Cele mai comune probleme

  • Probleme la structura cladirii, care implica rezistenta acesteia. Aceasta este cea mai serioasa problema, punand cladirea in pericol de prabusire.
  • Distrugerea fatadei. Acest lucru poate afecta de asemenea structura, insa reprezinta un pericol mare pentru cei care trec pe langa cladire. Desprinderea de bucati din fatada poate accidenta serios atat persoanele, cat si masinile.
  • Distrugerea acoperisului, in special in urma unor intemperii poate permite patrunderea de alte elemente care contribuie la degradarea constructiilor.

Lasă un răspuns