Ecografie cardiaca pentru sanatatea ta

ecografie cardiaca

Un regim alimentar sanatos-echilibrat si miscarea fizica zilnica sunt elemente foarte importante pentru sanatatea si bunastarea fiecaruia dintre noi si ar trebui sa fie prioritar pentru acei dintre noi care doresc sa preintampine bolile de inima si problemele cardiace. Stilul de viata sanatos nu include consumul de tutun, alcool, cafea si odihna putina, astfel daca doriti sa luptati impotriva afectiunilor cardiologice aveti mare grija.

De ce sa faci o ecografie cardiaca?

Efortul fizic inseamna sanatate curata astfel miscarea fizica ar trebui facuta cel putin jumatate de ora pe zi sau chiar o ora, de ce nu? Daca aveti probleme cu timpul puteti imparti efortul fizic in reprize mai mici de ex. reprize de cate 10 minute.

S-a demonstrat ca la persoanele care fac minim 30-60 minute de sport in fiecare zi riscul aparitiilor bolilor cardiovasculare scade foarte mult; sportul reduce stratul de grasime, grasimea fiind unul dintre principalele elemente de crestere a tensiunii arteriale; sportul ne ajuta mai ales in perioadele de stres, ne ajuta sa eliminam stresul, stresul este boala secolului 21 si un factor extrem de periculos pentru aparitia bolilor de inima.

In categoria de efort fizic puteti foarte usor incadra mersul pe jos, mersul pe bicicleta, role, dansul, practicarea unor sporturi precum baschetul, fotbalul, tenisul de camp, tenisul de masa, sky, patinaj, inot sau efort fizic sustinut in sali de fitness. Dupa cum ati putut observa mai sus sportul nu este o activitate care ne ajuta sa aratam mai bine ci este o activitate care ne ajuta sa fim mai sanatosi.

Mai jos am pus un tabel de activitati de activitati fizice impreuna cu consumul de calorii in functie de intensitatea miscarii:

ecografie cardiaca si consum de calorii

Nivelul normal al colesterolului LDL in sange (colesterol rau):

Sub 130mg/dL pentru majoritatea persoanelor

Sub 100 mg/ dl daca prezentati risc de a dezvolta o boala de inima

Sub 70 mg/ dl daca riscul de a dezvolta o boala de inima este foarte ridicat

Nivelul normal al colesterolului total in sange:

Peste 240 mg/ dl : Mare

200-239 mg/ dl: Destul de mare

Sub 200 mg /dL: Rezultat optim

Nivelul trigliceridelor in sange: 

Sub 150 mg/ dl: Bun

150 -199 mg / dl: Destul de mare

200-499 mg / dl: Mare

Nivelul colesterolului bun- HDL:

60 mg/dl sau peste nivel bun impotriva unui atac de cord

Sub 40 mg/dL- prezinta risc pentru barbati

Sub 50 mg/dL- prezinta risc pentru femei

Pentru o inima foarte sanatoasa si pentru un control este nevoie sa va masurati periodic nivelul colesterolului, al glicemiei cat si tensiunea arteriala.

Este recomandat sa mergeti la un cabinet specializat de cardiologie pentru un control amanuntit, recomandarea noastra este ecografia cardiaca de la Centrul medical Arena.

La Centrul Medical Arena o sa gasiti solutia pentru:

– ecografia cardiaca sau ecocardiografia, ecografie EKG (electrocardiograma), monitorizare ekg in cabinet, examen clinic cardiologic, determinarea tensiunii arteriale, ecografie cardiaca 2D, doppler continuu, pulsat, color, tissue doppler;

– holter de TA, holter de EKG;

– tratament pentru hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, insuficiena cardiaca, fibrilatia atriala si a alte aritmii, valvulopatii si a altor boli cardio-vasculare;

– se ofera retete compensate, gratuite, referate sau adeverinte;

– indrumari pentru  modificarea stilului de viata pentru a preveni instalarea si aparitia bolilor cardiovasculare
– metode de preventie primara si secundara a bolilor cardiace si de circulatie.

Clinica de cardiologie Arena este localizata in Bucuresti, Bd. Basarabia nr 68, ap 1, sector 2.

Telefon: 0737 027 067

Mail: contact@centrulmedicalarena.ro

Lasă un răspuns