Evita greselile de machiaj care te imbatranesc

Evita greselile de machiaj care te imbatranesc

Femeile isi doresc sa arate intotdeauna cat mai bine. Insa asa cum probabil stii si tu, uneori, din dorinta de a face bine, reusesti exact contrariul. Pentru a arata bine, majoritatea femeilor apeleaza la machiaj. Insa daca machiajul nu este realizat corespunzator, poate avea un efect devastator, astfel ca in loc sa te ajute sa arati mai bine, te determina sa arati chiar foarte rau.

Exista cateva greseli grave realizate in machiaj, care in loc sa iti lumineze fata, sa te ajute sa obtii un aspect mai tanar, nu fac decat sa te imbatraneasca. In primul rand, trebuie sa constientizezi faptul ca machiajul nu inseamna sa iti incarci tenul cu straturi intregi de fond de ten, buzele cu numeroase straturi de ruj, sau genele cu multa mascara.

Pentru a te ajuta sa obtii un machiaj care te favorizeaza, iti vom prezenta in continuare cateva greseli care te imbatranesc. Evita-le pentru a arata exact asa cum iti doresti.

Anticearcan

Atunci cand ai cearcane, esti tentata sa folosesti in exces anticearcanul, pentru a face cearcanele sa dispara. Insa o cantitate prea mare de anticearcan nu face altceva decat sa incarce tenul, in loc sa iti acopere cearcanele.

Fond de ten

La fel ca si cu anticearcanul, fondul de ten trebuie folosit cu grija. Probabil ca iti doresti sa obtii un ten mat, astfel ca esti tentata sa aplici o cantitate cat mai mare de fond de ten. Atentie, insa, intrucat o cantitate mare de fond de ten creeaza un aspect batran si scoate ridurile mai tare in evidenta. Pe langa aspectul neplacut creat pe moment, aplicarea unei cantitati semnificative de fond de ten poate duce la aparitia cosurilor, petelor si iritatiilor.

Mascara

Nici mascara nu trebuie folosita in cantitati exagerate, in special pe genele de jos. Singurul lucru pe care il vei obtine facand acest lucru va fi sa iti incarci privirea si sa ai un aspect imbatranit. In cazul in care nu este absolut necesar, poti chiar sa nu aplici deloc mascara pe genele inferioare, doar pe cele superioare. Insa si pe genele superioare, ai grija la cantitatea de mascara pe care o aplici, pentru a nu le incarca prea tare.

Ruj

Unele femei se tem sa incerce nuante de ruj care li se par a fi mai indraznete. Insa atunci cand alegi nuanta rujului, nu este important cat de deschisa sau inchisa este, ci este important sa ti se potriveasca. Alegand o culoare nepotrivita a rujului te va imbatrani. De aceea, este recomandat sa optezi pentru o culoare care iti sta bine, fara sa iti fie teama sa o folosesti, daca este una mai indrazneata.

Eyeliner

Atunci cand vine vorba de utilizarea unui eyeliner, este esential sa nu il folosesti in exces. Eyelinerul iti scoate ochii in evidenta, insa daca il folosesti in exces, va avea un efect de imbatranire.

Lasă un răspuns