Incredere si gandire pozitiva pentru viitor

gandire pozitiva

Cu totii avem cate un prieten sau macar o cunostinta care pare mereu “impotriva curentului”. Cu idei indraznete, catalogat de multe ori ca fiind mult prea visator si invitat de catre ceilalti sa revina cu picioarele pe pamant. Dar toti stim ca multi dintre cei care au avut realizari importante, au gandit putin diferit de restul oamenilor.

Am si eu un prieten astfel. Intai a vrut sa-si faca o afacere cu inchirieri masini in Brasov. A inchiriat el odata un Logan la oferta si i s-a parut o afacere usoara, dar apoi si-a dat seama ca nu e asa nici pe departe. Apoi s-a gandit sa isi faca o sera, la tara. Ce legatura au cele doua nu ma intrebati, nici eu nu o vad. Si-a dat totusi seama ca nu ar vrea sa se mute acolo ca sa se ocupe de ea si a renuntat si de aceasta data.

gandire pozitiva

Gandirea pozitiva in afaceri

Chiar si eu incepusem sa glumesc pe seama ideilor lui si ii sugeram prieteneste sa isi caute un job serios. Dar imi raspundea ca nu este omul care sa petreaca noua ore pe zi la birou si ca va continua sa caute idei de afaceri. Pana atunci, se ocupa de apicultura, impreuna cu familia lui. Si chiar a gasit ceva!

Totul a pornit de la pasiunea sa pentru muzica. A incercat sa amenajeze un loc unde sa repete cu trupa din care facea parte si intr-un timp relativ scurt, l-a transformat intr-o sala de repetitii in toata regula si studio de inregistrari. A cumparat tot ce era nevoie si si-a recuperate apoi investitia inchiriind sala altor trupe.

 

Mai mult, acum da meditatii la chitara si castiga cel mai bine dintre toti prietenii mei. Facand ceea ce ii place. Important este sa nu renunti la visul tau, chiar daca nu se concretizeaza imediat. Chiar daca nu multi te vor sustine. Trebuie sa ai incredere in tine si sigur va aparea ceva mai devreme sau mai tarziu. Desigur, toti speram sa se intample asta cat mai devreme, dar tocmai daca nu-i asa poti dovedi cat de bun esti.

Cand auzi povesti ca cea de mai sus, iti dai seama ca nu ar trebui sa te grabesti sa judeci pe nimeni. Doar fiindca tu crezi ca ceva anume nu este posibil, nu inseamna ca intr-adevar este asa. Nu strica sa ii incurajam pe cei din jurul nostru uneori. Cu siguranta nu vor uita ca am crezut in ei intr-un moment in care poate nici ei insisi nu mai credeau.

 

Lasă un răspuns